Finlandiya'da seçimi kaybeden Marin: Parti liderliğini de bırakacağım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Finlandiya'da seçimi kaybeden Marin: Parti liderliğini de bırakacağım
Abone ol
Ülkesindeki seçimlerden mağlubiyetle ayrılan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Eylül ayında Sosyal Demokrat Parti liderliğinden de istifa edeceğini açıkladı.

Hafta sonu yapılan genel seçimleri kaybeden Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Eylül ayında Sosyal Demokrat Parti (SDP) liderliğinden de istifa edeceğini açıkladı.

Helsinki'de gazetecilere konuşan Marin, 'kendisini üst düzey bir uluslararası görevin beklediği yönündeki spekülasyonlara rağmen' milletvekili olarak devam edeceğini söyledi ve "Eylül ayında yapılacak parti konferansında SDP lideri olarak devam etmeye çalışmayacağım sonucuna vardım. Bana uluslararası bir görev teklif edilmedi. Milletvekili olarak görevime devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Başbakanlık döneminin kendisine zarar verdiğini de söyleyen Marin, hükümetinin istifasını ise Perşembe günü sunacağını belirtti. Marin, "Bu yıllarda zaman zaman dayanıklılığım test edildi" ifadelerini kullandı.

Marin, görevi sürecinde sosyal faaliyetleriyle de gündeme gelmişti. Ev partisinde ve konserde dans ederken görüntülenen ve uyuşturucu testi yaptırılmaya zorlanan Sarin, makam odasında çekildiği ortaya çıkan iki kadının öpüşme fotoğrafının ardından da eleştirilerin hedefi olmuştu.

Marin ayrıca, bir sonraki hükümette Sosyal Demokratlar yer alırsa bakan olmayı beklemediğini söyledi.

"Benim de o bakanlar kadrosunda olma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Finlandiya'da düzenlenen genel seçimlerde, oylamayı muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20.8 ile birinci, Gerçek Finler Partisi yüzde 20 ile ikinci, Başbakan Sanna Marin'in liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SDP) ise yüzde 19.9 oyla sonuncu tamamlamıştı.


Yorum Yazın