Financial Times'a konuşan İmamoğlu: İktidar, ağır bir yenilgi alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Financial Times'a konuşan İmamoğlu: İktidar, ağır bir yenilgi alacak
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz gazetesi Financial Times'a konuştu. İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararına ilişkin olarak gazeteye yaptığı açıklamada, “Demokrasiye balta vuruyorlar, resmen insanların seçme hakkını ellerinden alıyorlar. Seçmen, ellerinden alınan bu hakka sandıkta yanıt verecek. İktidar, ağır bir yenilgi alacak" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime ve söz konusu kararlara ilişkin Financial Time'a konuştu.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden olan Financial Times'ın muhabiri Ayla Jean Yackley’e demeç veren İmamoğlu, "Demokrasiye balta vuruyorlar, resmen insanların seçme hakkını ellerinden alıyorlar. Seçmen, ellerinden alınan bu hakka sandıkta yanıt verecek. İktidar, ağır bir yenilgi alacak" dedi.

İmamoğlu, “Seçmen, ellerinden alınan bu hakka sandıkta yanıt verecek. İktidar, ağır bir yenilgi alacak” ifadesini kullandı.

“KURUMLARI YÖNLENDİRMEKTE SORUN GÖRMÜYORLAR”

Yargının siyasileşerek demokrasiye zarar verdiğini belirten İmamoğlu, “Ülkemizde yargının ne kadar siyasileştiğini ve demokrasimize bunun ne kadar zarar verdiğini gösteren tek şey benim davam değil. Türkiye'de hayatı istediği şekle sokmak için ilgili kurumları yönlendirmekte sorun görmeyen bir mantalite var. Kimsenin onların karşısında durabilmesini istemiyorlar” diye konuştu.

AYLA JEAN YACKLEY: “YOKSULLUK, SEÇMENİ AKP’DEN SOĞUTTU”

Yackley, makalesinde bazı değerlendirmelerde de bulundu. Yackley, seçime ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te kariyerinin en zor seçimine gireceğini, artan yoksulluk ve muhalefete yapılan baskının seçmeninin bir bölümünü AKP'den soğuttuğu yorumu yaptı.

Yackley'in yazısında, İmamoğlu’nun birçok kesimden destek aldığına dikkat çekilerek “İmamoğlu geniş bir seçmen kitlesinden destek alıyor, aralarında Kürtler, laikler ve AKP'den kopan dini muhafazakarlar var” denildi.

Yackley, İmamoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin son olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’de cumhurbaşkanlığı için potansiyel adaylardan biri olan İmamoğlu, Erdoğan’ın partisinin demokrasiyi engelleme girişimi yüzünden büyük bir yenilgiye uğrayacağını söyledi. İmamoğlu, anketlerde acılı bir ekonomik kriz yüzünden desteği azalan Erdoğan’ın önünde çıkıyor. İmamoğlu aday olacağını hiçbir zaman açıklamasa da aralık ayında verilen ceza seçimi değiştirebilir."


Yorum Yazın