Financal Times’ın fotoğrafına tepki yağdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Financal Times’ın fotoğrafına tepki yağdı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Biden’ın elini öpüyormuş gibi “zayıf” gösteren fotoğrafa “Bu sunuş bir kişiye değil Türkiye’ye hakarettir” eleştirileri geldi.

Fotoğrafı Reuters Haber Ajansı geçti. Aslında Erdoğan’ın oturduğu yere gelip elini sıkmak isteyen ABD Başkanı Biden. Erdoğan Biden’ı görüyor ve hamle yapıyor ama daha doğrulmadan çekilen kare farklı anlamlara çekilebilecek bir görüntü olarak kaydediliyor. Oysa bu kare, peşi sıra çekilen fotoğrafların ilki. Sonrasında iki lider ayakta samimi görüntüler veriyor. Fakat Financal Times o ilk kareyi tercih ediyor manşetinde.

Aslında görüntüler izlendiğinde hiç de Financal Times’ın vermek istediği mesaj ortaya çıkmıyor. 

Bu yüzden de gazeteye tepkiler gecikmiyor.
Örneğin, gazeteci Egehan Erkün, twitter paylaşımında “Financial Times'ın manşeti yalnızca Erdoğan'a değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saygısızlıktır. Etik değildir, gazetecilik hiç değildir. Düpedüz manipülasyondur!..” dedi.

Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur da tepki gösterenlerden. 
Cesur, "Tek başına Financial Times’ın onca NATO fotoğrafı içinden bütün gün üzerinden algı yapılmaya çalışılan bu fotoğrafı kullanması bile, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesinin ne boyutta ve hangi arenalarda olduğunu gösteriyor" dedi.
Reuters tarafından servis edilen fotoğrafa İsmail Cesur’un tepki gösterdiği paylaşımı şöyle:


Yorum Yazın