Öğrencilerin öğrenim ücretlerini devlet karşılayacak

Filistinliler resmen Türkiye’ye geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filistinliler resmen Türkiye’ye geliyor!
Abone ol
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye'de öğrenim gören Filistinli üniversite öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak. Alınan karardaki önemli detay ise metne “ailesi” ifadesi eklenmesi. Böylelikle sadece öğrenciler değil aileleri de Türkiye’ye gelebilecekler.

Dün gece Resmi Gazete’de, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Karar yayınlandı.

Alınan karara göre 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde yaşayan ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Metinde dikkat çeken kısım “aileleri” ifadesinin eklenmiş olmasıydı. Bu ifade ile yapılmak istenenin, Türk milletinin fikri alınmadan Filistinlilerin “öğrenci” adı altında Türkiye’ye getirilecek olmaları şeklinde yorumlanıyor.

“105 bin 772 öğrencinin parasızlıktan kaydını yaptıramadığı bir ülkede”

Konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy da, Türkiye’de üniversite öğrencilerinin parasızlıktan kayıt yaptıramamalarına ancak devletin Filistinli öğrencilere eğitimi ücretsiz yaptığına değindi.

Paylaşımının devamında, “Filistinliler ‘öğrenci’ adı altında Türk milletinin rızası dışında ülkemize getirilecektir!” diyen Aksoy’un paylaşımının tamamı ise şöyleydi:

“⚠️2022 yılında, üniversiteyi kazandığı halde devlet üniversitesine 86 bin 975, vakıf üniversitelerine 18 bin 977 olmak üzere 105 bin 772 öğrencinin parasızlıktan kaydını yaptıramadığı bir ülkede Gazze’den savaş öncesi gelen öğrencilerin tüm eğitimini ücretsiz yapmak kendi öz vatandaşlarımızı resmen yok saymaktır!  

Ayrıca bu metine “aileleri” ifadesi de eklendi, bu ifadeden anlıyoruz ki Filistinliler “öğrenci” adı altında Türk milletinin rızası dışında ülkemize getirilecektir!” 


Yorum Yazın