Fenerbahçeliler Ekrem Açıkel’i kadrosuna katan Halk TV’yi protesto ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçeliler Ekrem Açıkel’i kadrosuna katan Halk TV’yi protesto ediyor
Abone ol
Fenerbahçe taraftarı Halk TV’ye transfer olan Ekrem Açıkel’den dolayı kanalı protesto ediyor. Protestonun nedeni ise 3 Temmuz Sözde Şike Süreci’nde Açıkel’in üstelendiği rol. Açıkel o süreçte medyaya sunulan yanlış bilgileri servis eden gazetecilerden biriydi.

İktidara yakın TGRT Haber’de ekonomiye ilişkin eleştirileriyle gündeme gelen Açıkel, 28 Şubat’ta kovulduğunu şu sözlerle duyurmuştu: “Ekrandan çekilmiş, zorunlu izne çıkarılmıştım. Mazeretlere sığınmadan aşkla çalışıp işime ruhumu katarak bayraklaştırdığım TGRT Ana Haber benim için bitti. Hakikate hürmete devam edeceğim artık işsizim.”

TGRT'nin eski sunucusu Ekrem Açıkel, dün ise Halk TV'ye geçtiğini açıkladı.

Bu açıklama Fenerbahçeliler tarafından büyük tepki gördü.

Sebebi ise; Ekrem Açıkel 3 Temmuz sözde şike sürecinde FETÖ'cü savcılarla birlikte Fenerbahce'ye kumpas kurmakla suçlanmıştı.

Şike kumpasında o dönem Fenerbahçe Futbol A Takımı Futbolcusu Emenike için ‘olmayan para sayma görüntülerini’ izledim diyerek alenen yalan söylemişti. Üstelik bunları iddia olarak değil bizzat kendi görmüş gibi aktarmıştı.

Fenerbahçeli taraftarlar da bu isme tepkisini sosyal medyada dile getiriyor.

İlk paylaşımlardan biri Gazeteci Enver Aysever’den geldi.

Aysever, “Tüm duyarlı insanları ve özellikle #Fenerbahçelileri tepki vermeye davet ediyorum. 3 Temmuz’un mimarı, tetikçisi, kumpasın medya sorumlusu #AzizYıldırım ve yöneticilerin hapis yatmasına neden olan bu kişiyi aklamak için kim #Halktv’ye aldı? Bu doğrudan #fenerbahçe düşmanlığıdır!” dedi.

Sol Açık taraftar grubu da, “3 Temmuz 2011'de Fetö'nün doğrudan Fenerbahçeye ve Türk futboluna gerçekleştirmeye çalıştığı şike kumpasında o dönem futbol a takımı futbolcumuz Emenike'nin "olmayan para sayma görüntülerini" izledim diye alenen yalan söyleyen, Fetö'nün ekmeğine yağ sürmeye teşebbüs eden bu zat nasıl oluyor da Halk TV'de program yapabiliyor? Halk TV bilmediğimiz farklı organizasyon yada organizasyonlar tarafından mı yönetiliyor? 

Şimdi soruyoruz: ilkeli yayın politikalarınızı bu şekilde itibarsızlaştırmak mı istiyorsunuz? @halktvcomtr” şeklinde paylaşımda bulundu.

Taraftarın tepkilerinden bazıları ise şöyle:


Yorum Yazın