Fatih Altaylı'nın bahsettiği CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Altaylı'nın bahsettiği CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir?
Abone ol
Fatih Altaylı’nın CHP’nin gizli genel başkan adayı olarak geçirdiği isim Örsan Öymen mi? CHP’nin Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir? Kaç yaşında, nereli? Altan Öymen’in neyi oluyor?

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP'de Grup Başkanı Özgür Özel'in dışında farklı bir ismin de yarın genel başkanlığa aday olacağını belirtti.

Altaylı, kişisel YouTube kanalındaki programda, "Cuma günü bir aday daha çıkacak CHP'de. Bütün evraklarını hazırladı. Yarın gidip genel başkan adaylığı için başvuru yapacak" dedi.

Altaylı aday olacak kişiyi,

“CHP geleneğinden gelen, aynı aileden başkalarının da genel başkanlık yaptığı, kamuoyunun da saygısına mahsar olması çok muhtemel çünkü saygın, önemli bir isim." Olarak tanımladı.

Bu ismin eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen olduğu belirtiliyor.

Örsan Öymen, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu.

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kuruluşuna öncülük eden Öymen, cuma günü CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 yılında doğdu ve 58 yaşındadır. Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.


Yorum Yazın