Fatih Altaylı: Hep beraber giderek daha fakir olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Altaylı: Hep beraber giderek daha fakir olacağız
Abone ol
Akaryakıta gelen büyük ÖTV zammına ilişkin yorumda bulunan Fatih Altaylı, "Sonuç fark etmeyecek. Hep beraber giderek daha fakir olacağız." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, akaryakıta gelen büyük ÖTV zammına ilişkin, " Seçimden önce 19 TL olan akaryakıt, seçimin üzerinden 45 gün geçmeden 33 TL’yi geçti. Artış oranı yüzde 74. Daha iyi anlaşılsın diye karşılaştırma yapmak gerekirse memur ve emekliye yapılan 6 aylık zammın 4 katı" dedi.

Altaylı, bu zamların iğneden ipliğe her şeye yansıyacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Gıda ürünlerinde, özellikle meyve sebzede en büyük maliyet kalemi haline gelen taşıma maliyetleri katlanacak. Patatesten, soğandan başlayarak fiyatlar arşı alaya yükselecek. Enerji fiyatlarındaki vergiden kaynaklanan bu artış sonucu sanayi ürünlerinin fiyatları da en az enerji fiyatları kadar artacak.

İktidarımız ise ne mi yapacak! Marketleri suçlayacak, sanayicileri suçlayacak, dış güçleri suçlayacak, kendileri hariç herkes bunun sorumlusu olacak.
...
Sonuç olarak giren de, çıkan da hepimize. Kimimiz bu kazığı iktidarın seçim öncesi uyguladığı politikaların sonucu olduğunu bilerek yiyeceğiz, kimimiz ise bunu da muhalefete mal edip iktidarın her şeyi doğru yaptığını zannederek.

Sonuç fark etmeyecek. Hep beraber giderek daha fakir olacağız." 


Yorum Yazın