Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi
Abone ol
Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” sözlerini değerlendirdiği bugünkü yazısında iktidarı eleştirdi.

Erdoğan, Almanya'daki kritik zirvenin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla 'En fazla oyu alan aday seçilir' denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır" ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı bugünkü yazısında Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“5 yıl önce şahane dedikleri sistemi değiştirmek istiyorlar. Bunların ruhunu bildiğim, daha bunlar ağızlarını büzmeye başladığı sarada ben Ömer’in yedi sülalesinin isimlerini sayabildiğim için seçimlerden üç gün önce, 11 Mayıs’ta ‘Bu garabet sistemin garabet olmayan tek yönü 50 artı 1 kuralını değiştirmek isteyecekler’ diye yazmışım.

Her yaptıkları yasa ile ülkeyi farklı bir bunalıma sokan ve her yaptığından kısa bir süre sonra pişman olan bu iktidara, bir süre sonra yine pişman olacakları bir değişikliği gerçekten yaptıracak mı bu millet merak ederdim doğrusu. Oysa bana göre bunu tartışmak bile abesle iştigal.

Tartışmamız gereken çarşı pazardaki etiketler. Ve bunun büyük ölçüde sebebi olan göçmen politikaları. Kaçan yerli ve yabancı sermaye. Ve bunun sebebi olan hukuksuzluk.”


Yorum Yazın