Fatih Altaylı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması gerektiğini vurguladı: Mezardan başkası çıkarsa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Altaylı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması gerektiğini vurguladı: Mezardan başkası çıkarsa
Abone ol
Canice öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ile görüşen Fatih Altaylı yazısında, " Belli ki, Türkiye’de adalete güvenin yeniden sağlanabilmesi için atılması gereken çok adım var. İlk adım, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermek olabilir." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, cesedi parçalara ayrılarak canice katledilen Münevver Karabulut cinayetinde aile avukatı Rezan Epözdemir ile görüşmesini kaleme aldı.

Altaylı'nın görüşmeye dair düşüncelerini paylaştığı yazıda dikkat çeken birkaç ifade yer aldı.

Adaletin sağlanması için atılacak ilk adımlardan birinin katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması olabileceğini öne süren Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Türk yargısı peş peşe aksi yönde kararlar verince şüpheler arttı ve konu tartışılmaya başlanınca ben de geçtiğimiz cumartesi günü, Rezan Epözdemir ile fatihaltayli Youtube kanalında bir röportaj yaptım. 1 saatlik röportaj hafta sonunda 1 milyon 200 bin kere izlendi. Tüm medyada tartışıldı ve bana gelen yüzlerce mailin dışında röportajın altına yaklaşık 7 bin yorum yapıldı.

Eğer bir Adalet Bakanı bu yorumları okusaydı, bir saniye bile düşünmeden Karabulut ailesinin talebini yerine getirir ve mezarı açtırırdı.

Çünkü hemen hemen bütün yorumlar mezarın açılması gerektiğini, mezarda yatanın Cem Garipoğlu olduğuna inanmadığını söylüyordu. Kimsenin adalete güveni kalmamıştı. Adaletin Garipoğlu ailesi tarafından satın alındığına inanıyordu. İstisnasız tüm yorumlarda mezarın açılması gerektiği konusunda fikir birliği vardı.

Belli ki, Türkiye’de adalete güvenin yeniden sağlanabilmesi için atılması gereken çok adım var. İlk adım, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermek olabilir. Tabii mezarda yatanın o olduğu konusunda adaletten sorumlu olanlarda da bir şüphe yoksa.

Yok eğer mezardan başkası çıkarsa. Seyreyle sen gümbürtüyü…"


Yorum Yazın