Açık reklama tepki!..

Faruk Bildirici Hıncal Uluç'a seslendi: Ameliyat için ücret ödediniz mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Faruk Bildirici Hıncal Uluç'a seslendi: Ameliyat için ücret ödediniz mi?
Abone ol
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin hedefinde bu kez duayen gazeteci Hıncal Uluç vardı. Hıncal Uluç'un yengesinin ameliyatını yapan özel bir hastaneye övgüler dizmesi Bildirici'nin tepkisine neden oldu. Bildirici, "Ameliyat için bir ücret ödediniz mi? Fatura?" diye sordu

Faruk Bildirici attığı tweetlerle Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'u eleştirdi ve ameliyatın faturasını açıklamaya çağırdı...

HINCAL ULUÇ'IN O YAZISI

Hıncal Uluç'un, Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin sert bir dille eleştirilerine neden olan o yazısı şöyle:

Dünya görmeye değer!..

Öcal Ağbimler hafta sonundan beri bendeler.. Özay Yengemin gözünde tıpkı bendeki gibi arızalar çıkmış.. Ben yaklaşık 4 yıl önce miyop, hipermetrop, astigmat ve katarakt başlangıcından, bir saat süren ve yürüyerek çıkıp gittiğim ameliyatla ömür boyu kurtuldum ya.. Hemen bu mucize işi başaran Bozkurt Hocamı (Şener) aradım. Tatilde değilmiş.. Sonra Dünyagöz'ü aradım. Sevgili Eray'ın (Kapıcıoğlu) kazandırdığı hastaneden, salı 15.30'a randevu aldım. Ağbimler kalkıp İstanbul'a, bana geldiler.. Salı günü gittik.

Bozkurt Hocam neyin nasıl yapılması gerektiğine karar vermek için, tüm bir göz muayenesine aldı. Özay gitti. Biz salonda bekliyoruz. Karşımda bir ekran var, gözüm ona takıldı.. Yazılar ve resimler dönüyor.. Birini okudum..

"Dünyagöz Hastaneler Grubu bünyesindeki Onkoloji Merkezi, tüm dünya için önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

İnsanların tüm dünyada bulmakta zorlandıkları bu tedavi merkezi Türkiye'de tüm teknolojisi ve uzman kadrosu ile hizmet veriyor." Arada Dünyagöz'ün sloganı giriyor..

Tam da Dünyagöz için..
"Dünya görmeye değer.."
Değmez mi dostlar değmez mi?.

Bu hastanenin 25 yıl önce Etiler girişi Birinci Levent'in daracık bir sokağındaki apartman katında açıldığını biliyorum. İlk başhekim, bizi o yıllarda ağustosta başlayıp her ay bir başka Avrupa kentine taşıyan Galatasaray vardı ya, o da o takımdan.

Hep ayni gurup, gide gele akraba gibi olduk, Ömer Faruk Hoca'yla.. O götürdü beni ilk..

O apartman dairesinden gelinen yer de yazıyor, ekranda..

"35 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayan Türkiye'deki 21'inci hastaneyi İzmir'de hizmete açtık.

İzmir ve çevre illerden gelecek 10 milyona yakın hastaya hizmet vermeyi planlıyoruz.

Türkiye'de 21, yurt dışında 9'a varan sağlık yatırımlarımız devam ediyor."

..Ve nasıl hastane bunlar.. Buyrun.

"Gözün 29 branşında 500'ü aşkın tedavi ile Dünyagöz Hastaneleri tam 25 yıldır 7/24 hizmet veriyor.

300'ü aşkın doktor kadromuz ile hastalarımıza tam gün tedavi imkânı sağlıyoruz."

Peki ne düzeyde sağlıyorlar bu hizmeti.. O da var ekranda..

"Dünyagöz Hastaneler Grubu, Amsterdam Hastanesi, ikinci defa Hollanda'da Yılın En İyi Göz Hastanesi seçildi." Yurt dışı hastaneler tamam ama.. 9 hastane dünyaya yetmez ki.. "Dünya görmeye değer" diyeceksin ama bu 9 hastane ile olmaz ki..

İşte orada bakın Türkiye'me kaç yönlü hizmet var..
"Her yıl ortalama 160 ülkeden gelen 96 bin hastaya hizmet veriyoruz." Yani, Dünyagöz hastanelerimiz ülkemize döviz girdisi de sağlıyor.. Dahası..

Dönenler insanımızı hâlâ şalvarlı, pos bıyıklı, tespihli çizen dünya karikatüristlerinin tersine, kendi ülkelerinde olmayan en ileri, en pahalı teknolojileri kullanıp hatası sıfırlanmış teşhis ve tedavi gördüklerini anlatıyorlar.

Bu nasıl paha biçilmez reklamdır..

Peki bu 100 bine yakın yabancı hastayla iletişim nasıl sağlanıyor..
"Dünyagöz, Avrupa'daki temsilcilikleri, 'Online Rezervasyon Sistemi' ve 15 farklı dilde hizmet veren 150 kişilik çağrı merkezi ekibi ile günde yaklaşık 10 bin hastadan gelen bilgi ve randevu taleplerini karşılıyor. Hastanemizde hastalarımıza kendi dillerinde hizmet veriyoruz" dedi, konuştuğum Eray.. Ve ekledi..

"Bugün 200 bin metrekare kapalı alana sahip hizmet ağı bulunan Dünyagöz Hastaneler Grubu, 'Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Başarı Belgesi'yle ödüllendirilmiş olmasının büyük bir gururunu ve mutluluğunu yaşıyor." Kurucu ve patron Eray (Kapıcıoğlu) da yakın dostum. 25 yıldır tanışıyoruz, kolay değil..

Bu yazının başına oturmadan, Dünyagöz İletişim Müdürü Bülent Eken'le konuştum, bu tüm dünyaya hizmet eden, ülke gururunu size iftiharla anlatırken, eksik bir şey kalmasın diye.. Kendimle de gurur duyuyorum dostlar.. Çünkü bu ülkede, sosyal medya başta, onunla uygun adım giderek like, tiraj ve reyting almaya meraklı biz gazeteciler, bu ülkede yapılan güzellikleri yazmaya korkuyoruz.

Sosyal medya hemen sövüyor çünkü. Sosyal medyayı zerre takmayan ve o medyaya asla bakmayan, satır okumayan bir yazar olarak nerdeyse tek başıma olunca, yakaladığımı en güzel, en eksiksiz yazmaya çalışıyorum ya.. Ondan..

Dünya çapındaki Yusufeli Barajı'nı nihayet biterken ben yazınca duydular.. Dünyalar güzeli Çamlıca Kulesi ben yazınca moda oldu. CNN Turk canlı röportaj yaptı.

Bülent Eken de önemli ve gururlu bilgiler verdi..
"Dünyagöz'ün fark yaratan en büyük özelliği 'Gözün 29 ayrı hastalık ve tedavi dalında' sunduğu 500'ü aşkın tedavi yönteminin yanında, son teknolojileri takip etmesi, tüm hastanelerinde 8 bin ila 10 bin metrekare kapalı alana sahip olmasıdır."

Peki mesele bulunan tedaviyi hemen, kaça mal olursa olsun Dünyagöz'e getirmekle bitiyor mu?.

Hayır, tabii..

"Dünyagöz Hastaneler Grubu Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına kaynak ayırarak başta tedavisi hâlâ dünyada bilinmeyen 'Sarı nokta hastalığı' olmak üzere pek çok göz hastalığına da çare aramaktadır."

..Ve devam..

"Dünyagöz'ün takip ettiği son teknoloji ekipmanların tek başlarına maliyetleri çoğu zaman 500 bin Euro'yu geçmektedir." "Miyop, hipermetrop, astigmat gibi sorunlar yaşayan bir hastanın görme kusurundan kurtulabilmesi için hastanelerimizde dünyada kullanılan yüksek teknoloji ve teknik ile kişiye özel tedavi imkânı sunabiliyoruz. Yakın ve uzak görme sorunlarında lazer ile bıçaksız akıllı mercek ameliyatlarımız sayesinde hastalarımızı hem kataraktlarından kurtarıyor, hem de tüm mesafelerde görme konforlarını en yüksek standartlara taşıyoruz."

Şimdi Türkiye, dünya çapında teknoloji ve uzmanlık gerektiren bir hastane zincirini, sadece ülkesinde değil, dünyada kurabiliyorsa, bu insanımıza gurur, bu insanımıza coşku, bu insanımıza "UMUT" değil mi?.

Neden esirger, neden yazanı, duyuranı bir de lince kalkarsınız peki?.

 


Yorum Yazın