Fahrettin Koca: Aktif vakaların yüzde 40'ı 23 yaş altı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahrettin Koca: Aktif vakaların yüzde 40'ı 23 yaş altı
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Kova, bugün toplanan bilim kurulu sonrası sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün toplanan Bilim Kurulu sonrası Twitter hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun, "salgının seyri, gençler üzerindeki etkisi, aşı programı ve Turkovac"ı değerlendirmek için bir araya geldiğini açıkladı.

Salgının seyri

Vaka sayılarında bir sıçrama yaşanmadığını belirten Koca, "küçük" artışlarla salgın tehdidinin devam ettiğini söyledi. Bu gidişatın ise sadece vaka sayılarına değil vefat sayılarına da etkisi olduğunu belirtti. Koronavirüs aşısı olmayan veya aşısını tamamlamayan nüfusta vaka sayılarının artış gösterdiğini, bu durumda olan kişilerin hastanede tedavi gördüklerini veya yoğun bakımda olduklarını açıkladı.

Kronik hastalığı olan yaşça büyük vatandaşların koronavirüsten ağır şekilde etkilenmeye devam ettiğini belirtti.

Gençler üzerindeki etkisi ve aşı programı

Eğitim döneminin başlamasına dikkat çeken Koca, aktif vakaların yüzde 40'nın 23 yaş altı olduğunu açıkladı. Üniversite öğrencilerini hızla ve topluca aşı olmaya davet etti.

Aşı programında yavaşlamanın "hissedilir" hale geldiğini söyleyen Koca, aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığının altını çizdi.

Turkovac

Yerli aşı Turkovac'un diğer koronavirüs aşıların üzerine hatırlatma dozu olarak uygulandığı faz 3 çalışması olduğunu ve bunun devam ettiğini açıkladı. Bu çalışma tamamlandığında acil kullanım için onaylanabileceğini ve seri üretime geçirileceğini açıkladı. 2 doz aşı olmuş kişileri "Turkovac aşı hatırlatma dozu uygulaması çalışması"na davet etti.


Bakan Koca, artık kısıtlamanın olmadığını çünkü koronavirüs aşısının olduğunu söyledi. Aşı olunursa ek tedbirlerden uzak durulabileceğini söyledi.

 

ResimResim


Yorum Yazın