Dijital Çağın Armağanı: Sanal tur

Evinizden gezebileceğiniz dünyaca ünlü 12 müze

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evinizden gezebileceğiniz dünyaca ünlü 12 müze
Abone ol
Tarihi güzellikler, sanat eserleri ve müzelerde bizi bekleyen onlarca şaheseri görmek için kimi zaman dünyanın bir ucuna seyahat etmemiz gerekir. Dünyanın birinci sınıf müzeleri çeşitli ülkelere serpilmiş ve sanki meraklıları o ülkeye çekmek için kurulmuş gibidir.

Öte yandan dijital çağ, dünyanın en ünlü müzelerinden bazılarını kendi evinizin konforunda ziyaret etmeyi mümkün kıldı - hatta hemen şimdi deneyebilirsiniz bile. İşte bunlardan bazılarını sizler için MentalFloss.

1. Louvre Müzesi



Louvre Müzesi sadece dünyanın en büyük sanat müzesi olmamakla birlikte Paris'in en ikonik tarihsel anıtlarından birisi. Müze size Antik Mısır Anıtları gibi en önemli ve popüler yerlerini online olarak sunuyor. Müzenin istediğiniz yerinde 360 derece görüş açısına sahipsiniz ve nadir eserlere tıklayarak ek bilgi alabilirsiniz.

2. Solomon R. Guggenheim Müzesi



Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan Solomon R. Guggenheim Müzesi mimarisi ile oldukça ilgi çekiyor, içerisindeki paha biçilmez eserlerin bazılarını yakından görmek için Big Apple'ı ziyaret etmeniz gerekmez. Müze, bazı koleksiyonlarını ve sergilerini, Franz Marc, Piet Mondrian, Pablo Picasso ve Jeff Koons'un çalışmaları da dahil olmak üzere müzenin neler sunabileceğini öğrenmek isteyen kişiler için çevrimiçi olarak sunuyor.

3. National Gallery of Art



1937'de kurulan National Gallery of Art ücretsiz ve halka açıktır. Washington DC'de olmayanlar için, “Van Gogh'un Van Goghs'u: Van Gogh Müzesi'nden Amsterdam'ın Başyapıtları” ve “Angkor ve Antik Kamboçya'nın Heykeli: Glory Millennium” da dahil olmak üzere galeri ve sergilerinin sanal turlarını sunuyor. ”

4. British Müzesi



Sekiz milyondan fazla nesneyi toplayan bir koleksiyona sahip olan Londra British Müzesi, "Kanga: Afrika'dan Tekstiller" ve "Pompeii ve Herculaneum gibi Roma Kentlerinden Nesneler" de dahil olmak üzere bazı eserlerini çevrimiçi olarak görüntüleyebiliyor. Müze ayrıca Google Sokak Görünümü teknolojisini kullanarak sanal turlar sunmak için Google Kültürel Enstitüsü ile birlikte çalıştı.

5. Smithsonian Ulusal Doğa Tarih Müzesi



Washington D.C. de bulunan ve dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Smithsonian Ulusal Doğa Tarih Müzesi, dünyanın her yerinden yapılan çevrimiçi sanal turları ile muhteşem hazinelerine göz attırıyor. Ziyaretçiler tüm mimariyi keşfedebilir ve kendilerine sunulan Memeliler Salonu, Böcek Hayvanat Bahçesi, Dinozorlar ve Paleobiyoloji Salonu gibi sergileri 360 derece turların keyfini çıkarabilirler.

6. Metropolitan Resim Müzesi



Müze, iki milyondan fazla güzel sanat eserine ev sahipliği yapıyor, ancak tadını çıkarmak için New York'ta olmanız gerekmez. Müzenin web sitesinde, çevrimiçi bir koleksiyon ve Vincent van Gogh, Jackson Pollock ve Giotto di Bondone'den eserler de dahil olmak üzere en etkileyici parçalarının sanal turları yer alıyor. Buna ek olarak, müze, daha fazla resmi (kendi çevrimiçi koleksiyonunda bulunmayan) görüntülenmeye hazır hale getirmek için Google Kültür Enstitüsü ile birlikte çalışıyor.

7. Dali Tiyatro Müzesi



İspanya'nın Katalonya kentindeki Figueres kasabasında bulunan Dalí Tiyatro Müzesi tamamen Salvador Dalí'nin sanat eserine adanmıştır. Dalí’nin hayatının ve kariyerinin her dönemini çevreleyen birçok oda ve sergiye sahiptir ve sanatçının kendisi burada gömülüdür. Müze, arazide sanal turlar ve Mae West'in Yüzünün gerçeküstü gösterimi gibi birkaç sergi sunuyor.

8. NASA


NASA, Houston'daki Uzay Merkezi'nin ücretsiz sanal turlarını, rehberiniz olarak “Audima” adında akıllı bir animasyonlu robotla sunuyor.


9. Vatikan Müzesi



Vatikan Müzeleri, yüzyıllarca Papa'nın küratörlüğünü yaptığı önemli sanat ve klasik heykellerden oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. Michelangelo’nun Sistine Şapeli Tavanı da dahil olmak üzere müze alanları ve ikonik sergiler arasında sanal bir tura çıkabilirsiniz.

10. Ulusal Kadın Tarihi Müzesi



Virginia'daki Ulusal Kadın Tarihi Müzesi'nin misyonu, “Kadınların Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ayırt edici tarihini ve kültürünü birleştirerek” eğitmek, ilham vermek, güçlendirmek ve şekillendirmektir. Bu misyonun bir kısmı çevrimiçi olarak küratörlüğünü yaparak gerçekleştirilir. II. Dünya Savaşı'ndaki kadınları çevreleyen sergileri ve Amerikan tarihi boyunca kadınların haklarını içeren sergiler çevrimiçi sunuluyor.

11. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık Müzesi



Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nin resmi müzesidir ve Dayton, Ohio'daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ne kurulmuştur. Franklin D. Roosevelt'in , Harry Truman'ın Dwight D. Eisenhower'ın, John F. Kennedy'nin ve Richard Nixon'ın da bindiği çok sayıda başkanlık uçğı, askeri silah ve uçak barındırıyor. Müze ayrıca, II. Dünya Savaşı, Vietnam ve Kore Savaşı’ndan kalma uçaklarını büyük arazisinde sanal tura açıyor.

12. Google Sanat Projesi



Kullanıcılarına, önemli sanat eserlerini çevrimiçi olarak yüksek çözünürlükte ve ayrıntılı bir şekilde keşfetmeleri ve görüntülemeleri için Google, paha biçilmez sanat eserlerini arşivlemek, belgelemek ve Google Street View teknolojisini kullanarak sanal müze turları sağlamak için dünyanın dört bir yanından 60'dan fazla müze ve galeri ile ortaklık yaptı. Google Sanat Projesi, Beyaz Saray'dan, Katar'daki İslam Sanatı Müzesi'nden ve hatta Brezilya'dan gelen São Paulo sokak sanatından güzel sanatlar sunuyor. Google Sanat Projesi ve Google Kültür Enstitüsü aracılığıyla çevrimiçi olarak ziyaret edebileceğiniz müzelerin tam listesine göz atın.


Yorum Yazın