Euro 2021 Çeyrek Final

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Euro 2021 Çeyrek Final
Abone ol
Spor yazarımız François Massena sizler için Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final elemelerini analiz etti...

İşte buradayız!
Gerçekten keyifli oyunlarla, şimdiye kadar ne heyecan verici bir Avrupa Futbol Şampiyonası değil mi?

Pek çok yabancı ülke gazetecisi de dahil olmak üzere, Türk Milli Takımı’na umut bağlamasına rağmen başarılı olamadı.

Üç nedenden dolayı başaramadılar:
Burak dışında hepsi genç oyuncular, bu seviyede gerekli deneyimleri eksik.

İkinci olarak, dünya şampiyonu Fransa'ya (bir galibiyet, bir beraberlik) karşı kaybetmedikleri muazzam eleme maçları, onlara muhtemelen omuzlarında taşıyamayacakları kadar ağır bir sorumluluk yükledi.

Üçüncüsü, daha önceki yorumlarımda da vurguladığım gibi onların fiziki koşulları diğer takımların standartlarından çok gerideydi.

Türk futbolcular teknik olarak diğer takımlardaki birçok oyuncu kadar iyi ama topa sahip değilseniz maçı kaybedersiniz; bu kadar da basit.

Şimdi, son 16 takıma baktığınızda, gerçekten heyecan verici! Tüm favori takımlar, Fransa, İtalya, Belçika, Portekiz tablonun üst kısmında... Alt kısımda ise İngiltere ve Almanya arasında büyük bir çatışma yaşanıyor. Favorilerim arasında yer almış olan Fransa artık o konumda değil. Son iki maçları, takımın kolektif performansına değil, bireylere çok fazla güvendiklerini gösterdi.

Tam tersine İtalya ve Belçika harika bir organizasyona, takım ruhuna sahipler ve bu turnuvada kesinlikle çok ileri gidecekler.

Ardından Portekiz. Pazar günü Belçika’ya karşı oynuyorlar... Ne yazık! Bu maç yarı final olmalıydı…

Belçika favori ama Avrupa kupalarında rekor sayıda gol atan Ronaldo, Portekiz takımı için harika bir silah ve her an kendi başına bir maç kazanabilir.

Bunun diğer tarafı ise şu: O kadar güçlü değil ve eğer risk almak istersem Danimarka'ya giderim... Eriksen'in kalp krizi geçirdiği ilk maçın korkunç olayından sonra, artık tehlikeyi atlattı, Tanrı'ya şükür, bu takım harika bir kazanma ruhuna sahip ve Euro 1992 yeniden benzer bir şekilde rekabetin son adımına kadar gitmeyeceklerini kim bilir? Bu bir rüya değil, sadece ciddi bir olasılık.

Her durumda, Euro 2021 yarın devam ediyor, Salı'ya kadar her gün iki maç oynanacak, sadece maçların tadını çıkarın, büyük sürprizler (Danimarka, Ukrayna, İspanya?) yaşanabilir ve umarım birçok gol olacak.

Çeyrek finalde görüşmek üzere.


Yorum Yazın