EURO 2020: İngiltere, Hırvatistan'ı; Avusturya ise Kuzey Makedonya'yı yendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EURO 2020: İngiltere, Hırvatistan'ı; Avusturya ise Kuzey Makedonya'yı yendi
Abone ol
C Grubu'nda oynanan ilk maçta Avusturya, Bükreş'te karşı karşıya geldiği Kuzey Makedonya'yı 3-1'le geçti. D Grubu'nun ilk maçında ise Londra'da Wembley Stadyumu'nda Hırvatistan'ı ağırlayan İngiltere, rakibini 1-0 geçmeyi başardı.

Euro 2020 C Grubu'nda oynanan ilk maçta Avusturya, Bükreş'te karşı karşıya geldiği Kuzey Makedonya'yı 3-1'le geçti. Bu skorla birlikte Avusturya, tarihinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda galibiyet elde etti. Avusturya'yı öne geçiren golü 18'inci dakikada Stefan Lainer kaydetti.

Avrupa Şampiyonalarında ilk kez oynayan Kuzey Makedonya ise 37 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Goran Pandev ile 28'inci dakikada beraberliği yakaladı.

İkinci yarının başından itibaren süren karşılıklı orta saha mücadelesinde ise oyuna sonradan dahil olan Michael Gregoritsch, Avusturya'yı 78'inci dakikada bir kez daha öne geçirdi.

Maçın skorunu ise 89'uncu dakikada oyuna sonradan dahil olan başka bir oyuncu Marko Arnautovic belirledi. Bu skorla birlikte Avusturya C Grubu'ndaki ilk galibiyetini almış oldu.

İNGİLTERE'DEN TEK GOLLÜ GALİBİYET

D Grubu'nun ilk maçında Londra'da Wembley Stadyumu'nda Hırvatistan'ı ağırlayan İngiltere, rakibini 1-0 geçmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan İngiltere'de ilk yarıda Phil Foden'ın da bir topu direkten döndü.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. İlk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıda da gösteren İngiltere'de Kalvin Phillips'in pasında 57'nci dakikada Raheem Sterling takımını öne geçirmeyi başardı.

Maçın kalan bölümünde de başka bir gol olmayınca, İngilizler şampiyonaya üç puanla başlamış oldu.

İngiltere'de 82'nci dakikada Harry Kane'in yerine oyuna giren Jude Bellingham (17 yıl, 349 gün), Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu.

'Maçın Yıldızı' seçilen Sterling, maç sonunda BBC Sport'a verdiği demeçte, "Galibiyetle başlamak harika. Şimdi önümüzde başka bir maç var. Benim için uzun bir sezondu. Ama buraya gelmek için de sabırsızlandım" dedi.

Grubun ikinci maçı ise yarın İskoçya ile Çek Cumhuriyeti arasında Glasgow'da TSİ 16.00'da oynanacak.


 


Yorum Yazın