EURO 2020: A Milli Takım gruptan nasıl çıkar, Şenol Güneş ne dedi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EURO 2020: A Milli Takım gruptan nasıl çıkar, Şenol Güneş ne dedi?
Abone ol
Turnuvada oynadığı ikinci maçta da kaybeden Milliler, A Grubu'nda sıfır puanla son sırada yer alıyor. Peki, Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye gruptan nasıl çıkar? Gruplarda puan eşitliği halinde nelere bakılacak?

A Milli Takım, EURO 2020'deki 2. maçında Galler ile kozlarını paylaştı. Açılışı İtalya karşısında yapan ve sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrılan Milli Takım, Galler'e de 2-0 kaybetti ve gruptan çıkma şansını zora soktu. A Grubu'ndaki bir diğer maç ise İtalya ile İsviçre arasında oynanacak.

Milliler, artık bu karşılaşmadan çıkacak skoru da bekleyecek. İtalya'nın 3 puanı bulunurken, maç fazlasıyla Galler liderli koltuğuna oturdu. Milliler ise puansız son sırada.

EURO 2020 A Grubu puan durumu 

1- Galler / 4 puan

2- İtalya / 3 puan (1 maçı eksik)

3- İsviçre / 1 puan (1 maçı eksik)

4- Türkiye / 0 puan

PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE NELERE BAKILACAK?

-Takımlar arasındaki gol averajı

-Takımlar arasında atılan gol sayısı

-Gruptaki gol averajı

-Grupta atılan gol sayısı

-Fair-Play puanı

-Elemeler genel sıralama

EN İYİ 3.'LÜK İÇİN NELERE BAKILACAK?

-En çok puan toplayana

-Gol averajına

-Atılan gol sayısına

-Fair-Play puanına

-Elemeler genel sıralama (Not: En iyi 4 grup üçüncüsü bir üst tura çıkacak.)

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

İtalya'nın, İsviçre ve Galler maçlarında alacağı skorlar kaderimizi belirleyecek. Eksi 5 averaj ise önemli bir sorun. Ay-Yıldızlılar'ın averajını düzeltememesi halinde bir üst turu görememe ihtimali bulunuyor. Bu da İtalya-İsviçre ve diğer gruplarda alınacak sonuçlara göre belli olacak.

24 takımın 4'erli olarak 6 grupta yer aldığı şampiyonada Son 16 Turu'na, gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 ülkenin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de kalacak.

GRUPLARDA KAÇ TAKIM ÜST TURA YÜKSELEYECEK?

Fanatik'in haberine göre, gruplarında ilk 2 sırayı elde eden takımlar direkt olarak üst tura yükselirken, 6 grupta 3. sırayı alan en iyi 4 takım da üst tura yükselme başarısı gösterecek.

GÜNEŞ GALLER YENİLGİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktötü Şenol Güneş, Galler yenilgisini değerlendirdi "Bizim için iyi bir sonuç değil. Turnuvaya büyük hayallerle gelmiştik. Durumumuz olumsuz, zor bir durumdayız" dedi.

Şenol Güneş, Galler maçını değerlendirirken, "İki maçta puanımız yok. Sonuç olarak iki maçta sıfır puan. Bizim için iyi bir sonuç değil. Turnuvaya büyük hayallerle gelmiştik. İkinci maçta kötü başladık. Sonra toparladık oyuna ortak olduk. Ancak Hiç beklenmeyen şekilde yediğimiz birinci gol takımda olumsuzluk yarattı ama ikinci yarı yine oyuna ortak olduk. Top kayıplarımız fazla oldu. Alanı fazla büyütünce rakibe oynama şansı verdik. Bizim sayısal üstünlüğümüze rağmen sahamıza gelerek tehlikeler yarattılar" dedi. 

"Kötü goller yedik" diyen Güneş, "Kötü oynadık ama beklediğimizin üzerinde bir sonuçla ayrılabilirdik. Keşke kazanabilseydik veya berabere kalsaydık. Turnuvada ilk maçta üç gol ve şimdi iki gol yedik. Galler'i yeneceğimizi düşünüyorduk. Diğer maçlara bakmamız lazım ama yediğimiz 5 gol dezavantaj oldu. Durumumuz olumsuz, zor bir durumdayız" ifadelerini kullandı. 

İtalya maçının etkisinin bu maça da yansıdığını söyleyen Güneş, "İtalya maçının şoku, bu maçta da devam etti. Bu turnuva önemliydi. Daha iyi oynayarak çıkmamız gerekiyordu. Galler büyük avantaj yakaladı. Kazanmayı düşünürken, berabere de kalamadık. Son maç öncesi averaj da diğer takımlara göre kötü gözüküyor" diye konuştu.

 


Yorum Yazın