"Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk"

Ethem Sancak, Rus kanalına konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ethem Sancak, Rus kanalına konuştu
Abone ol
Rusya'da yayın yapan RBK TV'ye konuşan iş insanı Ethem Sancak, Ukrayna'ya satılan Bayraktar SİHAlar için, "böyle kullanılacağını bilmiyorduk" dedi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin dokuzuncu gününe girerken geçtiğimiz günlerde Ethem Sancak, Vatan Partisi ile birlikte başkent Moskova2ya gitti. Sancak, Rusya'da yayın yapan RBK televizyonuna 15 dakikalık bir röportaj verdi.

"Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk"

"NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler" ifadelerini kullanan Sancak şöyle devam etti:

    Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli.

    Erdoğan Zelenskiy'in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktarları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz

Doğu Perinçek duyurmuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarşamba günü Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada "Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin en büyük ayıbı; vergi indirimleriyle, peşkeş çekilen ihalelerle sebepsiz zenginleşen işadamlarının Türkiye'nin dış politikası konusunda yabancı TV kanallarında, hiçbir sıfatları ve vasıfları olmadan ahkam kesmeleridir. (IndyTurk)

Davutoğlu'ndan tepki

Gelecek Partisi Lideri hmet Davutoğlu ise Ethem Sancak'ın açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösterdi.. Davutoğlu paylaşımında şunları ifade etti:

"Türkiye'nin en büyük ayıbı; vergi indirimleriyle, peşkeş çekilen ihalelerle sebepsiz zenginleşen işadamlarının Türkiye'nin dış politikası konusunda yabancı TV kanallarında, hiçbir sıfatları ve vasıfları olmadan ahkam kesmeleridir"


Yorum Yazın