Esra Ezmeci'den orgazm ve erken boşalma açıklaması: Ayıp, yasak, günah

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esra Ezmeci'den orgazm ve erken boşalma açıklaması: Ayıp, yasak, günah
Abone ol
Kendisine gelen seks sorularını yayınlaması ve cevaplamasıyla gündeme gelen klinik psikolog Esra Ezmeci, bu kez Katarsis programında Gökhan Çınar'ın sorularına yanıt verdi.

Kendi hayatıyla ilgili de pek çok soruya yanıt veren Ezmeci, Türkiye'de cinselliğin hala tabu olması nedeniyle kendisine bu kadar seks içerikli soru geldiğini söyledi.

Neden sürekli cinsellikle ilgili gelen soruları paylaşığını açıklaya Esra Ezmeci, “Herkese sorabilecekleri alan yok. Ayıp, yasak, günah olarak algılandığı için cinsellik bizim ülkemizde tabu. Çok fazla eğitimim olduğu için elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Yemek yemeyi konuşmak kadar bana normal geliyor.” ifadelerini kullandı.

Esra Ezmeci Türkiye'de en çok görülen cinsel rahatsızlıkları da açıkladı. Kadınlar için bu sorun orgazm ve vajinismus. Ezmeci bunun nedenini şöyle açıkladı: Kız çocukları hep korkutularak büyütülüyor. Aman yapma dur, ayıptır deniliyor. Bu nedenle inanılmaz bir vajinusmus var. Ayrıca kadınlar kendilerini keşfetmedikleri için orgazmı da bilemiyorlar.

Erkeklerde ise erken boşalma var çünkü çok erken yaşta mastürbasyon yine ayıp denildiği için kapı aralarında kimse görmesin diye yapıldığı için otomatik olarak erken boşalmaya alışıyor erkekler. Yurt dışında mastürbasyon yapan çocuğu fark etsen bile rahatsız etmezsin. Biz de ise çocuk yakalanmamak için çok hızlı yapıyor, bu da otomatik olarak kaydoluyor.

 


Yorum Yazın