Bu Bir Nursun Erel Röportajıdır

Eski Kültür Bakanı Yarasa Opereti sansürünü değerlendirdi: İşgüzarlık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Kültür Bakanı Yarasa Opereti sansürünü değerlendirdi: İşgüzarlık!
Abone ol
AK Parti'nin CHP'li Eski Bakanı, Türk siyasetinin duayen ismi Ertuğrul Günay, yazarımız Nursun Erel'in sorularını yanıtladı... Haksız yere ihraç edildiğini düşündüğü CHP'den ayrıldıktan sonra bağımsız siyaset yaparken AK Parti'ye geçti. Bunun için hiç pişmanlık duydu mu? TRT'nin Yarasa Opereti sansürü hakkında ne düşünüyor?Sosyal demokratların önemli bir ismi iken AK Parti kimliği taşımasından dolayı pişmanlık duydu mu?

Muhalif Yazarı Nursun Erel'in röportajı özetleyen sunumu şöyle:

Dünyaca ünlü Yarasa Opereti’nin TRT tarafından “şarap” ve “şampanya” sözlerini içerdiği için sansürlenmesine tepkiler sürerken, AKP döneminde 6 yıl Kültür Bakanlığı yapmış olan eski CHP’li Ertuğrul Günay ile konuştuk. Johann Straus 2’yi sansür eden TRT için, “işgüzarlık” diyen Günay, aslında sansüre müdahalenin iktidardan çok, “kraldan çok kralcı olma” hevesindeki yandaşlardan kaynaklandığını söyledi.

Eski CHP’li Günay, daha sonra AKP kimliğiyle 6 yıl süreyle bakanlık yaptığı dönemi, “vatanıma iyi hizmet etmiş olmanın övüncünü taşıyorum” diye değerlendirdi.

Ertuğrul Günay’a göre, “21. Yüzyıl başında Türkiye’de yaşanan siyasi durum, talihsizlik” ve bu durum bir dönem MHP ile benzer söylemler kullanan CHP ile muhalefetin durumu iyi okuyamamasından kaynaklandı.

Bu özel söyleşinin ayrıntılı cevap ve değerlendirmelerini okumak için aşağıdaki söyleşi yazan kırrmızı bağlantıyı tıklayınız...

 Söyleşi 


Yorum Yazın