Erol Köse'den Filenin Sultanları'na sitem: Pavyon kültürü mü Türkiye'mizi dünyaya yansıtmalı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erol Köse'den Filenin Sultanları'na sitem: Pavyon kültürü mü Türkiye'mizi dünyaya yansıtmalı?
Abone ol
2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı 7 maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika galibiyetini soyunma odasında erik dalı oynayarak kutladı. Bunun üzerine Erol Köse, "Erik Dalı'nı marş yapmış olmaları eksik bir hareket. Pavyon kültürü mü Türkiye'mizi dünyaya yansıtmalı, bir düşünmek gerek onlarca marşımız, çağdaş modern eserimiz varken" diyerek tepki gösterdi.

Elemelerde B Grubu'nda mücadele eden "Filenin Sultanları", son maçında Belçika'yı 25-14, 25-20 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu da “Erik dalı olmadan turnuva sonu olmaz dedik!” notuyla bir video paylaştı. Federasyonun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Filenin Sultanları’nın, Milli Takım’daki diğer ekip arkadaşlarıyla birlikte, soyunma odasında erik dalı oynarken görüntüleri yer aldı.

Bu başarının ardından Erol Köse'nin sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım dikkat çekti. Erik Dalı ile kutlama yapan Filenin Sultanları'nı eleştiren Köse, “Pavyon kültürü mü Türkiye'mizi dünyaya yansıtmalı, bir düşünmek gerek onlarca marşımız, çağdaş modern eserimiz varken! Bu tip ezgiler on yılları aşıp gelen Neşet Ertaş eseri veya geleneksel türkümüz değildir. Ankara pavyonlarından çıkmış, avam kültür dediğimiz, kısmen alt külürü empoze eden, Çağdaş rota ile alakasız bir eserdir.” ifadelerini kullanarak, müzik yapımcısı olarak konuyu tartışmaya açtığını söyledi.


Yorum Yazın