Zoom toplantısını da ilk paylaşan hesaplardan biri!

Eren Erdem, CHP için sosyal medya haber hesaplarını topluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eren Erdem, CHP için sosyal medya haber hesaplarını topluyor
Abone ol
CHP, X platformu’ndaki (Twitter) ‘haber hesapları’nı topluyor. Bu hesapların bağlı olduğu kişi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in danışmanı. CHP’de ‘değişim grubu’ olduğu iddia edilen partililerin bir araya geldikleri Zoom toplantısı da ilk bu hesaplardan ifşa edilmiş.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem 1 Ekim günü akşam saatlerinde parti üyelerine takip etmeleri için bir X hesabını öneren mesaj attı.

Mesajda "Sadece gercekleri ögrenmelik icin takip edebilirsiniz, Haber2024 hesabi, gercekleri yansitan bir hesaptir" ifadesi kullanıldı.

X platformunda @2024haber kullanıcı adıyla faaliyet gösteren hesabın 10 yıl önceki ismi ise Solaris_rt idi.

Hesap para karşılığı retweet (yeniden paylaşım) yapmaktaydı. Hesap Solaris RT’den sonra Sosyal haber adını almış son olarak ise Haber 2024 olarak kullanıma devam ediliyordu.

Erdem’in CHP’lilere gönderdiği kısa mesaj sonrasında hesabın Erdem’in danışmanına ait olduğu fark edildi. Anlaşılması ise şu şekilde oldu. Gazeteci Altan Sancar’ın paylaştığına göre danışmanın numarası X’e girildiğinde platform doğrudan kullanıcıyı bu hesaba yönlendiriyor. 

Numaranın tamamını KVKK gereği paylaşamadığını belirten Sancar; Erdem’in kendisine durumu sorduğunu, hayır cevabı alsa da elinde ekran kaydı olduğunu söylüyor.

Hesap, Temmuz ayında gerçekleşen Zoom toplantısını da ilk paylaşan hesaplar arasında. Hesapla ilişkili telefon numarasına bağlı birçok hesap bulunuyor.

Hesap [email protected] adresine ve sonu 23 ile biten bir telefon numarasına bağlı görünüyor.

Haber2024’ün sahibi CHP Genel Merkezi'nde çalışmalarını gerçekleştiren bir danışman.

Hesabın geçmiş halinden kalan paylaşımlar da mevcut ve silinmemiş:


Yorum Yazın