Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik tazminat davası
Abone ol
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, 16 Şubat tarihinde TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle tazminat davası açtı

Erdoğan'ın avukatı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kılıçdaroğlu' nun 16.02.2021 tarihinde TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmasının bütünü için ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızı "13 şehidimizin sorumlusu" olmakla itham eden ifadeleri için Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 500.000,00-TL değerinde manevi tazminat davası açılmıştır.

Dava dilekçemizde öncelikle şu görüşlere yer verilmiştir:

Davalının "Gara' daki 13 şehidimizden sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımızdır ifadesi", cinayetlerin faili PKK terör örgütünü aklamaya ve aynı zamanda terör örgütünün işlediği suçların sorumluluğunu, Sayın Cumhurbaşkanımıza atfederek Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığını zedelemeye yönelik bir çabadır.

Öncelikle şu hususu ifade etmek gerekir ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Devletimizin bütün kurumlarıyla birlikte yürüttüğü etkin ve samimi çabalara rağmen alıkonulan vatandaşlarımızın kurtarılamamasından ve bu şekilde vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuştur.

Ve yine önemle ifade etmek gerekir ki uzun bir süre önce vatandaşlarımızı zorbalıkla alıkoyan, yıllardır mağaralarda insanlık dışı koşullarda rehin tutan ve rehinelerin kurtarılmasına yönelik operasyonun ilk saatlerinde, silahsız ve savunmasız masum vatandaşlarımızı infaz eden örgüt, PKK Terör örgütüdür.

Davalı grup toplantısında yaklaşık bir saat süren konuşmasının hiçbir yerinde PKK terör örgütüne ve yaptığı eylemlere dair en ufak bir eleştiride dahi bulunmamıştır. Konuşma bir bütün olarak değerlendirildiğinde PKK'yı aklamaya yönelik çabalar da açık bir şekilde görülmektedir. Esasında davalının rehinelerin kurtarılmasına yönelik PKK'ya müzahir örgütleri muhatap göstermesi, açıkça ifade edilmese de rehinelerin kurtarılmasına yönelik operasyonun yanlışlığına, bu tarz bir operasyon nedeniyle rehinelerin öldüğüne yönelik bir düşünceyi de ortaya koymaktadır.


Yorum Yazın