Erdoğan'dan Akşener'e: Bunda ne edep var ne adap var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan Akşener'e: Bunda ne edep var ne adap var
Abone ol
Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Lideri Akşener'in geçen hafta söylediği sözlere tepki gösterdi.
Haber Videosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ne katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen hafta partisinin grup toplantısında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beni bağışlayın, söylemek istemezdim ama söyleyeceğim. Parlamento çatısının altında yavşaklar diyebilecek kadar ileri gidebilecek bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var”  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"Bir başkası, şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sıkı sıkıya sarılarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunların birbirinden farkı var mı? Hepsi de birbirinin aynısı. Biz bunların hangi tıynette olduğunu zaten biliyorduk. Bu tür vesilelerle bütün milletimiz de görmüş oluyor. Ben sizlerden özür dileyerek bir şey söyleyeceğim. Şu İYİ Partinin başındaki kadın. Kardeşlerim bu kadın nasıl küfrediyor? Beni bağışlayın, söylemek istemezdim ama söyleyeceğim. Parlamento çatısının altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Ne olacak, başkanı bu şekilde küfrederse onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya. Bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor. Bunların suyu kaynadı ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023'e hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023'te bu kazanı kaynatalım ve bunların işini bitirelim."

Meral Akşener ne demişti?

İYİ Parti lideri Meral Akşener geçen hafta yaptığı grup toplantısında Lütfü Türkkan olayıyla ilgili AK Parti iktidarına seslenerek “Zannetmeyin harlayarak, gürleyerek beni geri çekeceksiniz. Her dükkanın içinde A Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz, her dükkanın kapısında porno sitesi gezenlere yavşak yavşak konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Biz gezmeye, milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz.” demişti.


Yorum Yazın