Erdoğan: Temmuzda emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Temmuzda emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa’daki mitingine katıldı. Emekli maaşlarıyla ilgili temmuz ayını işaret eden Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız." dedi.

 "Yüksek enflasyon ortamında kime ne verirseniz verin beklediğiniz neticeyi alamıyorsunuz" diyen Erdoğan, enflasyonun yılın 2. yarısından itibaren inişe geçeceğini iddia etti. 

Burada konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye Yüzyıl yolculuğunda bizi en çok Bursa anlar. Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz uğraşı vatanımızı elde tutmak için de sürdürmek zorundayız. Aksi takdirde 1 asır önceki gibi bizi bu topraklardan jilet gibi atmak isteyecektir. Muhalefetimizin anlamak istemediği hakikat budur

CHP'nin ihtirası öylesine büyük ki milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. Bu uğurda PKK'ya göz kırpıyorlar. Siyasi vizyon sıfır, proje mevcut değil, icraat yok.

Muhalefette her türlü entrika kol geziyor. CHP, çeşitli şehirlerde DEM ile neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor. Fakat bundan öylesine utanıyorlar ki saklamak için 40 takla atıyorlar. CHP'nin ihtirasları DEM'in de içeriğini hallaç pamuğuna çevirdi. 

CHP'nin içine düştüğü tutarsızlık utanç verici. Çantalar dolusu dolarlar, bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Saymaya bile yetişemiyorlar. Bir tane CHP'li yönetici çıkıp da paradan yapılan kulelerin kime ait olduğunun cevabını veremiyor. Daha darbe güzellemelerini millete yaptıkları hakaretleri saymıyorum

Hayat pahalılığından en çok etkilenen kesim; çalışanlar ve emeklilerdir. Gerçi biz yılbaşında hep asgari ücrette hem emekli maaşında yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de aynı oranda arttırdık. Aynı zamanda bir defaya 5bin lira mahsus ödemede bulunduk. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına tek sefere mahsus 5'er bin lira ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8bin lira ile 12 bin lira arasına yükselterek emeklilerimize yeni bir imkan sağladık.  Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave uygulamasını genişleterek, düzenlemenin hazırlıklarını tamamladık. 

Yüksek enflasyon ortamında kime ne verirseniz verin beklediğiniz neticeyi alamıyorsunuz. Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz. 

Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği giderecek önümüzdeki dönemde buna göre adım atacağız. Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözlerin takibini yapıp yerine getireceğiz. Ekonomi programını kararlılıkla sürdürüp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Emeklilerimizi ve çalışanlarımızı hak ettiği refah seviyesine getireceğiz. Dün verdiğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diye kulak arkası yapmadık. Yapamayacağımız sözleri asla vermedik. Emeklilikle ilgili içimize sinmeyen adımları gelen talepler üzerine hayata geçirmekten kaçınmadık. Emeklilere ara artışın maliyetini milletimizle paylaşmıştık.

Sizin karşınızda atıp tutanlar derdinize derman olamayacaklar. Seçimlerde şehirlerinizi yönetecek başkanları seçmekle kalmayacaksınız, ülkemizin geleceğinde hangi siyaset tarzının önünün açılacağını da belirleyeceksiniz.


Yorum Yazın