Randevu ayarlandı. Sıradaki isim kim?

'Erdoğan, Saadet Partisi'nin kapısını tekrar çalacak'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Erdoğan, Saadet Partisi'nin kapısını tekrar çalacak'
Abone ol
Milli Görüş'e yakınlığı ile bilinen Hürses Gazetesi'nin yazarı Fehmi Çalmuk, AK Parti'nin büyük kongre sonrasında kurmaylarını değiştireceğini öne sürerek, Saadet Partisi YİK üyesi Recai Kutan'la görüşeceğini yazdı.

Milli Görüş’e yakınlığıyla bilinen Hürses gazetesi yazarı Fehmi Çalmuk, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na çekmek için ikinci bir adım atacağını öne sürdü.

Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Oğuzhan Asiltürk arasındaki görüşme sonrasında “Saadet Partisi Cumhur İttifakına mı katılacak” soruları akıllara gelmişti.

Fehmi Çalmuk'un konuya ilişkin olarak bugün kaleme aldığı yazıda, Saadet Partisi içinde AK Parti ile ittifaka karşı çıkanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti ile ilişkilerin güçlenmesine ve işbirliği adımlarına yönelik parti içinden gelen tepkiler var. Bunun başını Mustafa Kamalak çekiyor.15 Temmuz öncesi ve sonrası FETÖ diye adlandırılan paralel yapıya ilişkin demeçleri kendisinin başını yakmış, bizzat Oğuzhan Asiltürk tarafından görevden el çektirilmişti. Şimdi bu söylemine devam ederse Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini de kaybedeceğe benziyor. Oğuzhan Asiltürk’ün bu konuda tavizi olmayacaktır.

Kurul Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Mustafa Kamalak’tan oluşuyor.

Diğer bir taraftan ise Saadet yönetiminde Oğuzhan Asiltürk karşıtı isimler de var. Bunu açıkça deklare ettiler. İsimlerini yazmamayım. Ancak geçmişte bu isimlerden biri olan merhum Necmettin Erbakan’ın özel kalem müdürlüğünü yapmış Mehmet Karaman’ın artık Oğuzhan Asiltürk ile birlikte hareket ettiği biliniyor.

Bir de parti içindeki güneydoğu ağırlığı… Bu ağırlığın birazdan yazacağım konuyla ilgili olarak önemli bir ivme kazandıracağı öngörülüyor.

ERDOĞAN KURMAYLARINI DEĞİŞTİRİYOR

Ya diğeri ? Dananın kuyruğu burada kopuyor. Seçimlerden önce Cumhur ittifakının içinde nasıl yer alınacak? Yani Ak Parti, MHP ve Saadet Partisi… Asıl pratik olan bu.

AK Parti Büyük kongresini 2021 yılı Mart ayının son haftasına aldı. Erdoğan yönetimini, kurmaylarını değiştiriyor. 2023 vitrinini oluşturacak.

Bu süreçte iddia edildiği gibi MHP ağırlık güvenlikçi politika görüntüsüne, 28 Şubat’ı hatırlatan Doğu Perinçek görüntüsüne karşı SP’nin yer alması anlamlı olacaktır.

Şu destek ‘bakan düzeyinde mi bürokraside de rol dağılımına mı göre olacak’ şu anda belli değil. Bazı bakanlıkların bölünmesiyle kabinenin büyümesi karşısında böyle bir dağılıma gidebileceği tartışılıyor.

Ülke yönetiminde ittifaktan öte koalisyon oluşturarak seçimlere gitme önerisi tartışılıyor, konuşuluyor.

KUTAN'LA RANDEVU

Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu sürpriz bir şekilde genişliyor. Duyumlarıma göre istifasını sunan Arınç’tan sonra kurul üyeliği için birkaç yeni isme öneri götürülecek.

Daha çok eski TBMM Başkanlarının yer aldığı kurulda sol’un “Hikmet ağbisi” Hikmet Çetin daveti nezaketle geri çevirdi. Kabul etmedi. Ancak eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e bu konuda nasıl bir teklif yapılacak bunu bilmiyorum.

Benim baştan beri en büyük adayım Recai Kutan… Tecrübesi, saygınlığı ve Cumhur ittifakının genişlemesinde oynayacağı rol önemli… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti için ön görüşmeler yapıldı. Randevu sağlandı. Erdoğan, bu hafta içinde Kutan’ı başkanı olduğu kısa adı ESAM olan Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde ziyaret edecek.

Zaten yakın zamana kadar sık sık telefonda görüştüğü Recai Kutan’a “Recai Ağbi Ben Geldim” diyerek başlayan görüşmede vites büyütülerek “ Recai Ağbi bundan sonra ne yapacağız?” diyecek. Bakalım ne olacak?"

 


Yorum Yazın