Erdoğan S400'lerin akıbetini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan S400'lerin akıbetini açıkladı
Abone ol

 

Ukrayna-Rusya gerilimi için NATO'nun bir an önce karar vermesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şu ana kadar Ukrayna’ya ciddi manada bir asker gönderme gibi durumla karşı karşıya henüz kalmadık" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'S400'ler hangarda' iddiasına da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 20 Şubat Pazar günü Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne giden Erdoğan, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler nedeniyle yapılacak NATO Liderler Zirvesi video konferansları için Gine Bissau ziyaretini erteledi.

"NATO ARTIK TAVRINI BELİRLEMELİ"

Cumhurbaşkanı Türkiye'nin Ukrayna konusunda tutumunun ne olacağı ile ilgili de şunları söyledi: 

"Olayı devlet veya kurumsal bazda ele alacak olursak, burada da şu anda ortada sadece NATO kalıyor. NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır. Malum, şu ana kadar Ukrayna’ya ciddi manada bir asker gönderme gibi durumla karşı karşıya henüz kalmadık. Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok. Böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla Rusya artık sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok. Bu bakımdan yapacağımız bu video konferansta NATO müttefiki üye ülkelerin liderleri bakalım neler söyleyecek. Biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız."

S400'LER TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “S-400’lerin niye alındığını bilmiyorum, kime karşı kullanacağımız da açıklanmadı” ifadelerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim füzeyle ülkemize saldırırsa orada kullanılacak. NATO'ya entegre edilmeden, müstakil olarak kullanılacak" dedi.


Yorum Yazın