"Erdoğan o ihtimali herkesten çok ciddiye alıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Erdoğan o ihtimali herkesten çok ciddiye alıyor"
Abone ol
AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercihinin, zamanında veya zamanına yakın bir seçim olsa da sözlerinin satır aralarında seçimin her an olabileceğine dair güçlü mesajları vermekten geri durmadığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şartların erken seçimi tahminlerden erken dönemde zorlayabilme ihtimalini herkesten fazla ciddiye aldığı belirtilerek, tercihinin zamanında bir erken seçim olsa da sözlerinin satır aralarında seçimin her an yapılabileceğine dair güçlü mesajlar verdiği kaydedildi.

Karar Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, kaleme aldığı yazısında. "Son dönemdeki hamleleri ve dilinden anlaşılan o ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan da işlerin daha iyi gitmeyeceğine dayalı bir analizi hesaba katıyor. Tercihi, zamanında veya zamanına yakın bir seçim olsa da sözlerinin satır aralarında -hatta satırlarda- seçimin her an olabileceğine dair güçlü mesajları vermekten geri durmuyor" dedi.

Karaalioğlu, "Cumhurbaşkanı şartların erken seçimi, tahminlerden erken dönemde zorlayabilme ihtimalini herkesten fazla ciddiye alıyor. Ve özelikle son dönem konuşmalarına bakın; bütün liderlerden daha sık parti tabanını seçim çalışmaları için motive ediyor. Bir an önce seçim isteyen muhalefet bile en azından söylemde Erdoğan kadar ‘erken seçim’ lafını dile getirmiyor" ifadelerine yer verdi.

 


Yorum Yazın