Erdoğan: Mayıs'ta 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Mayıs'ta 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın  konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Eğitim camiamızın kıymetli mensupları, değerli engellilerimiz sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bugün 3500 engelli öğretmen adayımızın ataması için bir aradayız. Atamamızın hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kadromuz sizlerle daha da güçlendi. Öğretmenlerimizin yüzde 75'inin bizim dönemimizde atanması eğitime verdiğimiz önemi göstermektedir. Öğretmenlerimizin birikmiş tüm sorunlarını çözmek de bize nasip oldu. Şehit öğretmenlerimizi rahmetle anmak istiyorum. 

Mayıs ayında 45 öğretmen ataması

Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlandığımız 45 bin öretmen ataması ile sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlik meslek kanunu eğitimdeki reformlarımızdan biridir. Kariyer sistemi getiren bu kanunla mali ve sosyal haklarda iyileşme yaptık. Birileri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı. Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmen maaşı yaklaşık 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir. Bir ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının en önemli işaretlerinden biri de toplum içindeki dezavantajlı kesimlerin hayata katılma düzeyleridir.

Türkiye uzunca bir süre engelli bireylerinin eğitimden istihdama kadar geniş bir alanda haklarını kullanabilmeleri konusunda ciddi eksiklikler yaşamış bir ülkedir. Halbuki bir ülkenin her bir ferdi biriciktir.  Engellilerini ihmal eden bir ülke potansiyelinin bir kısmından  vazgeçmiş demektir. Biz bunun için engellilerin hayata katılımı konusunda çok önemli reformlar gerçekleştirdik, bu alanda bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Engellilerimizin her alandaki başarılarından gurur duyuyorsak bu büyük dönüşüm sayesindedir.

Engelli öğretmenlerimizin, çocuklarımızın, eğitim- öğretimine verecekleri eşsiz katkı yanında aynı kurumdaki çocuklarımız için de bir rol model olacağına inanıyorum. 

Malzemesi insan olan öğretmenlik, zaten yükü ağır olan bir sorumluluktur. Sizler bu sıkıntıların hepsinin üstesinden gelme iradesi ile bugün buradasınız. Bu ülkenin ister engelli, ister engelsiz vatandaşı bilecek ki önünde bütün kapılar sonuna kadar açıktır. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hediye onları bu özgüvene sahip kılmaktır.  Kendi insanımıza güvenimiz öyle hamasetten ibaret, böbürlenme değildir. Biz milletimizin kendisine imkan sağlandığında ve fırsat verildiğinde neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz.

"Cumhuriyetimizin ilk asrındaki eksikliklerden ve hatalardan çıkardığımız dersler ışığında Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu tasarlıyoruz"

Siyasi, ekonomik, sosyal alanda fert fert başarılı olan insanımızın güçlü kurumların desteği ile başarılarını artıracağından şüphe duymuyoruz. Cumhuriyetimizin ilk asrındaki eksikliklerden ve hatalardan çıkardığımız dersler ışığında Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu tasarlıyoruz. Gerektiğinde yedi düvele meydan okurken de milletimizin bu özelliğine güvendik, güveniyoruz.  Maziden atiye kurduğumuz güçlü köprünün kilit taşı olarak gördüğümüz öğretmenlerimizden beklentimiz çocuklarımızı bu idrak ve donanımla yetiştirmeleridir.

Bu teröristlerin geçtiği mecralardan bizim öğrencilerimiz geçmeyecek inşallah. Atamasını yaptığımız öğretmenlerimizi tebrik ediyorum."


Yorum Yazın