AK Parti grup toplantısı notları

Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir!
Abone ol
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Recep Tayyip Erdoğan'ın satır başları şöyle:

"Bütçemizin temel önceliği depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması diğer şehirlerimizin depreme hazırlanma çalışmalarıdır. Maalesef milletimizin sınavlarını çabucak unutmak gibi bir zaafı vardır. Aslında bu zaaf değil bilinçli bir takdirdir. 10 milyondan fazla insanımızı etkileyen 6 şubat depremlerinin acısını yüreğimizde hissediyor ve hissetmeye devam edeceğiz. İnsanlığı kaybetmemiş hiç kimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın, 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bu meseleyi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. Bu kararlılığımızı 2014 bütçemizde de görmek mümkündür. Bir yandan istihdam ve üretimi artarak büyümeyi sürdürürken enflasyonla mücadele içindeyiz. Yatırımcısından işçisine esnafından çiftçisinden herkesin meselesi bizim meselemizdir. Her emeklimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Ailesini tüm yükünü omuzlayan her annenin derdi bizim derdimizdir.

Yerel seçim mesajı 

10 GB'lık internet sözümüzü tuttuk. Buna dair karar Resmi Gazetede yayımlandı. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz Türkiye Cumhuriyetini demokrasisi, ekonomisi, altyapısıyla büyütmüş bir partiyiz. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayalleri, hiçbir vizyonları, hiçbir programları, hiçbir projeleri olmadan, sadece bu arızi tablodan cesaret alarak hayal görenleri gerçeklere uyandıracağımız günler yakındır. Bunun için önce önümüzdeki mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, bir kez daha ve çok daha güçlü şekilde milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Muhalefetin kifayetsiz başkanlarının elinde ıstırap çeken şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak hepimizin asli vazifesidir. Aynı şekilde kendi yönetimimizdeki belediyelerde de seçimi, çok daha yüksek oranlarla kazanmak mecburiyetindeyiz. Kurulduğu günden beri nice zaferlere imza atan AK Parti olarak, inşallah Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla birlikte bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz. Meclis grubumuzun her konuda olduğu gibi partimizin lokomotifi olmayı sürdüreceğini umuyoruz. Başladığımız yeri sağlam tutmazsak gittiğimiz yeri sağlam tutamayız. Sadece kendimizi düşünmek, sadece kendi çıkarları için çalışmak bize yakışmaz. Milletimize ve bilhassa evlatlarımıza mahcup olmamak için 2024 martına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz. Önce buna hazır mıyız?

"Tarih, teröre can suyu olanları asla affetmeyecektir!"

Terörle mücadele bir diğer daimi gündem ve önceliğimizdir. Kahraman ordumuz sınırlarımızda ve ötesinde destan yazmayı sürdürüyor. TSK'nın Irak ve Suriye'deki süresini uzatan tezkereye destek veren tüm siyasi parti ve vekillere çok teşekkür ediyorum. Tezkerenin kabulü ve yürürlüğe girmesiyle her anlamda terörle mücadele güç kazanmıştır. Tarih terörle mücadeleye tezkereye hayır diyerek can suyu olanları asla affetmeyecektir. Bir gece ansızın gelebiliriz diye ifade etiğimiz operasyonlarla terör örgütleri üzerinden kurulmak istenen projeleri çökertecek, teröristlerin başını ezeceğiz!

Türkiye'ye rahatsızlık verdiği için kendi topraklarında faaliyet gösteren örgüt mensuplarını koruyanların bir gün hakikati göreceklerini ümit ediyoruz. Her ne kadar onlar devlet olmanın, hukukun şartlarına uymasalar da biz kendi vakarımızın gereklerini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Kirli kampanyalara karşı tavır koymaya devam edeceğiz. Bu onurlu duruşu günübirlik çıkarlara değişmeyeceğiz. Filistin'deki zulme karşı ilkeli yaklaşım en somut örneğidir.

"Hamas bir terör örgütü değildir"

Filistin meselesine hep önce insan meselesinden baktık. 7ekimden bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen gayreti gösterdik gösteriyoruz. Toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. 25 sağlık personelimizi ilk etapta Mısır'a sevk ettik. İsrailli siviller dahil, sivillere yapılan saldırıya karşı olduğumuzu açıkça ifade ettik. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama devlet yerine örgüt gibi tavrını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. 7 ekimden bu yana İsrail tarihin en kanlı en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Tek başına bu tablo bile amacın kendini savunma değil insanlık suçun işlemeye yönelik bir vahşet suçu olduğuna göstergedir. Savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, binalarıyla sokakları ateşe boğan, tanklarıyla silahlarıyla saldırıyı gerçekleştiren başka ülke bulamazsınız. İsrail ve dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar, son toplantıda Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, Batı'nın sana borcu çok, ama Türkiye'nin sana borcu yok . Bu İsrail çocukları öldürüyor, o çocukların halini gördük, bunların paramparça oluşuna asla izin vermeyiz, çünkü insanlıktan nasibimizi aldık. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

İsrail çocukları öldürüyor. Bu çocukların öldürülmesine asla müsaade edemeyiz öünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık. Ben bunu Davos'ta söylemiş siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. O günden beri Davos'a gitmedim, benimle beraber olan 2 arkadaş başka siyasi partilerin başında. Biz dimdik ayaktayız. 

"İsrail'e gitmeyeceğiz"

Ben bu Netanyahu'nun bir kere elini sıktım, tabii iyi niyetimiz vardı, suistimal etti. İsrail'e gitme planımız vardı gitmeyeceğiz iptal. Ama şimdi maalesef o da olmayacak. Çocuklara kıymayın efendiler diyoruz. Anne babaların çocuklarının naaşına sarıldığı bir dünyada bir de o naaşlara isim yazıyorlar çocukları bulabileyim diye. Ey İsrail yanına ister Amerika'yı al ister Batı'yı. Amerika adaletle hükmedilmesini istemediği için o da kaybedecek. Bütün bir mesele adil bir dünyanın kurulmasından geçer. Her gün alçakça öldürülen yüzlerce çocuk kadınlara sırtını dönen alçaklar için artık konuşma vakti gelmiştir. Çocuk bedenleri karşısında gözünü kapatarak Batının kendi tarihinden aldığı bir mirastır. Bu tavra dair pek çok kıyım vardır. Merhum Prof. Erol Güngör İsrail'in kuruluşundan bu yana izlediği kanlı politikayı şöyle tanımlıyor: Hasmının cansız bedenine basarak nutuk çeken bir katil tarihte yoktur. Biz Türk Milleti olarak yeryüzünde tarih boyunca ırkçılık yapmamış ve yapmayan tek halkız. Bunu en iyi Yahudi toplumu bilir. Yahudi düşmanlığı anti-semitizm çıkmamış tek coğrafya biziz. 

Gazzede yaşanan katliamın gerisindeki failler İsrail'e sınırsız destek verenlerdir. Gazze'de masumlar ölmeye devam ettikçe, yapılan hiçbir siyasi şov barış getirmeyecektir. İsrail yönetiminden ve toplumundan istediğimiz milletimizin duygusunu zedeleyecek tavırlardan uzak durması ve barış çağrımıza kulak vermesidir. Bu toprakları kan ve ateşe saran zulmü dün ve bugün de çözüm istemediğinin farkındayız. Sorunun farkında olmayan elbette çözüm istemez. Krizin başladığı 7Ekimden beri eylemlerin altında yatan sebep budur. İstiyorlar ki İsrail Filistin meselesi daha da büyüsün, buraya barış gelmesin. Bu coğrafyanın kaynaklarından orada binlerce yıldır yaşayanlar faydalanmasın. Sömürü düzeni gitsin. Biz buna itiraz ediyoruz. Hristiyanı Müslümanı Yahudisiyle tüm dünyanın gerçekleştirdiği bu sömürüyü reddediyoruz. 

"Tüm taraflar elini tetikten çekmeli derhal ateşkes ilan edilmelidir"

Ortak ibadete yetkililer sahip çıkmıyor. Onları da arayarak, gerekli uyarıyı yapacağız. Sağduyu ve basiretle hareket ederek bize zorla giydirilen deli gömleğini parçalamamız gerekiyor. Geleceğimizle kaynaklarımla bedel ödemeye devam ederiz. Öncelikle tüm taraflar elini tetikten çekmeli derhal ateşkes ilan edilmelidir. İsrailin saldırıları füze atışları kesilmelidir, Rehinelerin serbest bırakılması konusu hızla sonuçlandırılmalıdır. Çocukları kafeslere koyuyorsunuz. Gazzedeki acil ihiyaçları karşılamak için koridor açılmalı yaralılara izin verilmelidir. Biz emre amade kıldık kılıyoruz. Refah Sınır Kapısı sürekli açık tutulmalıdır. İsrail yardım ulaştırılmasına, şehrin hızla ayağa kaldırılmasına, sahra hastanelerinin kurulmasına asla engel olmamalıdır. Biz yardım gönderdik göndermeyi devam edeceğiz. Filistinlililerin arazilerini gasp eden sivilleri öldüren üstelik bunların İsrail desteğiyle yapılan bu saldırıyı hiçbir kavram örtmez. Savaşın yayılmaması için tüm aktörler sorumlu hareket etmemelidir. Akıl ve vicdan sahibi diğer tüm ülkeleri, İsrail devletinin aklıselime dönmesi için Netanyahu hükümetine baskı kurmaya davet ediyorum. Bütün bu gelişmeleri bir haçlı hilal taktiği bir kenara konulmalı. İnsani askeri konularda Filistin garantörlüğüne hazırız. Bir an önce bu teklifimizi değerlendirmeye somut adımlar atılmaya davet ediyoruz. Bölgede tüm aktörlerin yer alacağı bir uluslararası İsrail Filistin barış konferansı düzenlenmesini öneriyoruz. Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler yarın gittiğinde İsrail halkının güven, merhamet arayacağı ilk yer 500 yıl önceki gibi Türkiye olacaktır 

 Bir kez daha dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel yönetim ve haykırışımızı tekrarlıyorum. BM ve özellikle BMGK kendini sürekli reforma tabii tutmalıdır. Çocukların hunharca öldürülmesini sağlayan yapının kimse peşinden gitmez. Dileriz bu süreçler işletilir.  İnşallah 28 ekimde yapacağımız büyük Filistin mitingine kadar bu savaşın sönmeye başlamasını ümit ediyoruz. Bu mitinge mümkün olan en yüksek katılımı istiyoruz. Sadece Türkiye ve Filistin bayraklarının olduğu bu mitingde gerek ülkemize gerek dünyaya mesajlarımızı vereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Aslında bugünkü toplantımızda cumhuriyetimizin 100. Yılıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmayı planlıyorduk ancak Gazze meselesiyle ilgili ülke ve dünya kamuoyuyla paylaşmamız gereken mesajların aciliyeti sebebiyle vaktimizi bu konuya ayırmak mecburiyetinde kaldık.

Cumhuriyet'in 100. yılı açıklaması 

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla ilgili değerlendirmelerimizi de 29 Ekim günü yapılacak törenlerde milletimizle paylaşacağız. Bu duygularla sizlere Meclis çalışmalarında başarılar diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."


Yorum Yazın