Erdoğan, Gülhane Camisi'ni açtı: Muhteşem bir mescit

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan, Gülhane Camisi'ni açtı: Muhteşem bir mescit
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi yerleşkesinde yapılan Gülhane Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüsüne yapılan Gülhane Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Erdoğan, “Gülhane Üniversitesi’nin hastanesinin içinde böyle bir mabedin olması ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Camii’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gerçekten muhteşem bir mescidin açılışını yapıyoruz. Burada emeği geçenleri şahsım, milletim adına özellikle tebrik ediyorum. Buranın yapımında Ziraat Katılım’ın ciddi bir emeği oldu. Bundan dolayı da Ziraat Katılım’a çok çok teşekkür ediyoruz.

Hakikaten burada, Gülhane Üniversitesi’nin hastanesinin içinde böyle bir mabedin olması ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli. Rabbimiz ne buyuruyor? ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse, ben de onlar için cennette saray inşa ederim’ diyor. Bu mescidin, bu caminin yapımında emeği olanları tekrar şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Burada yapılacak olan ibadetlerin ve öğrencilerimizin gerek kız gerek erkek, onlar içinde hazırlanmış olan çalışma mekanlarının gayet güzel olduğunu gördüm. Bundan dolayı da işin mimari boyutuna özen gösterdiklerinden dolayı mimarı, mühendisine, yüklenici firmaya da çok çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tekrar Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin içerisindeki bu güzel eserin Ankaralılara hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum ve sizlere de saygılar sunuyorum.”


Yorum Yazın