Erdoğan: Gazze'de benzeri görülmemiş bir barbarlık var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Gazze'de benzeri görülmemiş bir barbarlık var
Abone ol
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de benzeri görülmemiş bir barbarlık var. Batı'nın tavrı acizlik, korkaklıktır. 36 gündür doğrudan siviller hedef alınıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregelen katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının bombalandığı, sivillerin katledildiği, tarihte eşi benzeri görülmemiş barbarlıkla karşı karşıyayız. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail Devleti verdiği zararı tazmin etmek zorunda. Batı'nın tavrı acizlik, korkaklıktır. 36 gündür doğrudan siviller hedef alınıyor" dedi.

‘İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerek’

"Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Hastaneler başta olmak üzere acil ihtiyaç içindeki yerlere akaryakıt ulaştırılması hayati önemdedir. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır."

 


Yorum Yazın