İnanç Uysal yazdı:

Erdoğan-Erdoğan’a karşı ya da Erdoğan-Erdoğan koalisyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan-Erdoğan’a karşı ya da Erdoğan-Erdoğan koalisyonu
Abone ol
İnanç Uysal'ın kaleme aldığı "Erdoğan-Erdoğan’a karşı ya da Erdoğan-Erdoğan koalisyonu" isimli yazı...

Yıllar önce, AKP’li bir bürokrat bir sohbetimizde “AK Parti Türk siyasi tarihinin gördüğü en büyük koalisyon” demişti. Elbette kastı, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ekonomik durum nedeniyle birçok farklı kesim tarafından oluşturulan ittifak ve kendisinin de birisine dahil olduğu dini gruplardı.  

Ama açıkçası bugün 22 yılda oluşmuş bambaşka bir koalisyonla karşı karşıyayız. Hem de bu sefer Türk siyasi tarihinin değil dünya tarihinin bile görmediği bir koalisyon. Adı Erdoğan-Erdoğan koalisyonu. Ya da kült Kramer- Kramere karşı filmindeki gibi bazen de Erdoğan_ Erdoğan’a karşı durumu.  Türkiye 21 yıllık Erdoğan iktidarında sanki birçok farklı lider tarafından yönetiliyormuş gibi. Burada asıl önemli olan da her Erdoğan’ın halktan bir şekilde destek almayı başarmış olması. İnsan bazen Erdoğan’a oy verenlerin hangi Erdoğan’a oy verdiğini düşünüyor açıkçası, muhakkak başka bir açıklaması olmalı.  

En son yaşanan faiz artışı ile geldi bu konu aklıma, daha 21 Nisan günü yani bugünden sadece 4 ay önce Erdoğan bir konuşmasında tam olarak şöyle demişti, “Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, faiz devamlı düşecektir. Amerika’da faiz yükselebilir, Avrupa’da yükselebilir ama Türkiye’de faiz düşecek, ve göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek. Türkiye yüzyılı gibi tarihi bir vizyonu üç beş karaborsacının hırsının kurbanı etmeyeceğiz” Şimdi bu cümlenin başına ve sonuna dikkatinizi çekmek istiyorum, kendisi iktidarda kalırsa faizi indirmeye devam ederek ülkeyi üç beş karaborsacının hırsına etmeyeceğini söylüyor Erdoğan. Ama belli ki bugün iktidarda diğer Erdoğan var. Ama her şekilde Türkiye yüzyılı vizyonu üç beş karaborsacının hırsına feda edilmiş durumda, bunu da elbette yukarıdaki cümleyi kuran Erdoğan yapmış olamaz.  

Daha birkaç gün öncesinde de dolarizasyonun ve devalüasyonun önünü kesmek için Aralık 2021’de Erdoğan tarafından uygulanmaya başlanan kur korumalı mevduat enstrümanından vazgeçmenin ilk adımı atıldı. Elbette o adımı da 2021’de iktidarda bulunan Erdoğan atmış olamazdı.  

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın