Erdoğan: Bu ülkede darbe suçunun cezasız kalmayacağını ortaya koyduk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Bu ülkede darbe suçunun cezasız kalmayacağını ortaya koyduk
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu”nda konuştu.

27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yıl dönümüne ilişkin, "Milletimiz, Menderes ve iki bakanımızı idamlarına engel olamamamın mahcubiyetiyle anacaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz"

"27 Mayıs darbesi adım adım uygulanan bir provokasyonun sonucudur.

Merhum Menderes ve iki bakanımızı milletimiz her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamamın mahcubiyetiyle anacaktı. Kim ne derse desin Yassıada mahkemelerinde türlü baskılara işkenceye maruz kalan her 3 devlet adamımız isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırmışlardır. Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz.

Yassıada mahkemelerinde yaşanan hiçbir sahne ve alınan hiçbir karar tesadüf değildir.

Yassıada'da aynı zamanda 14 Mayıs yargılanmış, demokrasimiz, milletin ihtilali yargılanmıştır. Bu ülkede kimin muktedir olduğu iktidar gücünün kimde olduğu milletin hafızasına kanla yazılmak istenmiştir. Menderes ve arkadaşlarının şahsında önce mahkum edilen sonra idam edilen bizatihi milletin özgür iradesidir.

24 Mayıs'ın karanlık gölgesi her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle milli iradenin peşini bırakmadı. Cunta bülteni gibi çıkan gazetelerden beşli çetelerin rol kapma yarışına kadar aynı senaryo birkaç kez yeniden tedavüle konuldu.

"Bu ülkede darbedeler dönemi kapanmıştır"

Anadolu ihtilalini içlerine sinderemeyenler 22 yıl boyunca milli iradeyi gasp etme girişimlerini sürdürdü. 17-25 Aralık girişimiyle seçilmiş iktidar alaşağı etmeye yeltendiler. Çukur terörüyle şehirlerimizin huzuruna kastettiler. En son 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile doğrudan şahsımızı TBMM'yi ve aziz milletimizin kendisini hedef alacak kadar gözlerini kararttılar. Bunların hepsi yaşandı. Bunların dışında da gizli açık pek çok teşebbüs oldu. Ellerinin altında ne kadar vesayet aparatı varsa üzerimize saldılar. Asla geri adım atmadık. Tankla tüfekle milli iradenin teslim alınamayacağını tüm vesayet heveslilerine çok net biçimde gösterdik. Bu ülkede darbe suçunun cezasız kalmayacağını ortaya koyduk.

Bu ülkede darbedeler dönemi kapanmıştır.

Yeni Anayasa açıklaması

Yeni anayasa yapmanın milli bir önemi olduğuna inanıyorum.Yeni anayasa ile tüm bu kazanımları daha da öteye taşımayı hedefliyoruz. Yeni anayasaya ülkemizin niçin lüzum duyduğunu farklı vesilerle kamuoyumuzla paylaştık. Anayasa normlar hiyerarşisinin tepesinde yer alır. 1961 Anayasası'nın millete ve milli iradeye zorla giydirdiği deli gömleği 1982'de daha da daraltılmıştır. Türkiye'nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor.

"Netanyahu, tıpkı firavunlar gibi lanetle anılacaktır"

Netenyahu daha fazla kan dökerek siyasi ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Tıpkı özendiği Hitler gibi lanetle anılmaktan kurtulamayacaktır. Türkiye  olarak bu barbarlardan hesap sorulması için elimizden geleni yapacağız. 


Yorum Yazın