Enis Berberoğlu'ndan fezlekeye itiraz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enis Berberoğlu'ndan fezlekeye itiraz
Abone ol
Enis Berberoğlu, hakkında hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekeye itiraz etti. Barış Yarkadaş ise, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için düzenlediği fezlekenin, hukukun en temel ilkelerini çöpe atan bir anlayışla hazırlandığını ifade etti.

Enis Berberoğlu, dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeye itirazda bulundu.

GAZETECİ BARIŞ YARKADAŞ'TAN TEPKİ

AYM'nin kararı yerine getiriliyormuş izlenimi verilen fezlekede Berberoğlu için 60 yıla kadar ceza istendiğini, Berberoğlu için açılan ilk davada dahi istenen cezanın 25 yıl olduğunu belirten Yarkadaş, "TBMM'ye gönderilmesi beklenen fezlekede, Berberoğlu 5 yılla bile yargılanamayacakken, bu somut ve görünür gerçeğe rağmen, 60 yıla yakın bir ceza talep edilmektedir," dedi.

Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı sıralı paylaşımlarda şu noktalara dikkat çekti:

"14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP Mv. sevgili Enis Berberoğlu için düzenlediği fezleke, AYM'nin kararını yerine getiriyormuş izlenimi veriyor. Oysa ki; fezlekeyi okuduğunuzda, 14. Ağır Ceza'nın Berberoğlu'nun kazanılmış haklarını bile gasp etmeye çalıştığı açıkça görülüyor. 14. Ağır Ceza'nın henüz TBMM'ye ulaş(a)mayan fezlekesi incelendiğinde, Berberoğlu'nun aldığı 5 yıl 10 aylık ceza için yeniden yapılacak yargılama sürecinin adeta "krizi fırsata çevirme" anlayışıyla düzenlendiği anlaşılıyor. Mahkeme, sanık lehine olan tüm kanunları bir kenara iterek Berberoğlu için ilk yargılama sürecinde bile istenmeyen bir ceza talep ediyor. 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu için 60 YILA VARAN BİR CEZA TALEP EDİYOR. Oysa ki; Berberoğlu için açılan ilk davada bile istenen ceza 25 yıldı. Mahkeme sanırım, üstüne faiz koyuyor."


Yorum Yazın