Engin Altay, toplantıyı sızdıranın kim olduğunu biliyormuş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engin Altay, toplantıyı sızdıranın kim olduğunu biliyormuş
Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, kendisinin de yer aldığı CHP’deki üst düzey kurmayların ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu toplantının video kaydının sızması hakkında, ”Sızdıranların kim olduğunu biliyorum ama şimdi isim vermem. Günah almak istemem” ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonra değişim seslerinin yükseldiği CHP’de İmamoğlu’nun olduğu ve CHP’nin bazı kurmaylarının katıldığı online toplantının gizlice kaydedildiği ortaya çıktı. Bu kayıt, sosyal medyada yayınlandı. İmamoğlu başkanlığındaki toplantıya Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan ve CHP’nin eski Grup Başkanvekili Engin Altay katıldı.

”Ortada bir sıkıntı var, bunları bir konuşalım dedik”

tv100’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Altay, videoya dair şunları söyledi:

”Ortada bir sıkıntı var. Herkes bir çıkış arıyor. Bu toplantıyı bir arama konferansı gibi düşünün. İl başkanları görevden alınıyor, bunlar çok tatsız işler... Bunları bir konuşalım dedik. İstişare etmekten korkan bir CHP olabilir mi?

Parti bir seçim yenilgisi almış, hiçbir şey olmamış gibi devam etmek asıl partiye ihanettir. Elbette bunları partililerin kendi arasında konuşması gerekir. Deve kuşu gibi kimse başını kuma gömmemeli.   ”Yazık günah koskoca CHP...”

Ortada bir sıkıntı var. Parti tabanında, bize oy veren seçmende sıkıntı var. Bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız Allah aşkına... Buna ihanet ve darbe demek izansızlıktır. Sızdıranların kim olduğunu biliyorum ama şimdi isim vermem. Günah almak istemem. Partiye darbe demek gerçekleri konuşmamaktır, arayış içinde olmamaktır, akıl tutulmasıdır, asıl darbe budur... Yazık günah koskoca CHP...”


Yorum Yazın