En çok merak edileni yanıtladı!

Elon Musk, Twitter’ın ismini neden değiştirdi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elon Musk, Twitter’ın ismini neden değiştirdi?
Abone ol
Satın aldığı sürecin başından beri Twitter üzerinde birçok değişiklikler yapan Elon Musk, en başından beri planının ne olduğunu anlattı. Eylül 2022’de Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, 24 Temmuz’da yeni bir logoya ve yeni bir isme sahip olmuştu...

Musk, henüz Twitter’ı satın almadan önce Twitter’a rakip olacak bir platform kurmak istediğini, ilk olarak 1999 yılında satın aldığı “x.com” alan adını da bu amaçla kullanabileceğini açıklamıştı. Twitter’ın markasal dönüşümünün resmen başladığı ikinci günde Musk, Twitter’ı asıl satın alma amacını ve adını değiştirme nedenini açıkladı.

Elon Musk’ın paylaşımı şu şekilde: “Twitter, hem ifade özgürlüğünü sağlamak hem de her şey uygulaması olan X için ‘hızlandırıcı’ olarak X Corp tarafından satın alındı. Bu, sadece adını değiştiren bir şirket değil, aynı şeyi yapan bir şirket.   Twitter adı, kuşların cıvıltısı gibi, 140 karakterlik mesajlar olduğunda mantıklıydı ancak şimdi birkaç saatlik video da dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi gönderebilirsiniz.   Önümüzdeki aylarda, kapsamlı iletişim ve tüm finansal dünyanızı yönetme imkânı ekleyeceğiz. Twitter adı bu bağlamda bir anlam ifade etmiyor, bu yüzden kuşa veda etmeliyiz.”


Yorum Yazın