Elon Musk, Soros'la dalga geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elon Musk, Soros'la dalga geçti
Abone ol
Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, ünlü yatırımcı George Soros'u hedef aldı. Musk, Soros'u Marvel'ın kötü karakteri Magneto'ya benzetti.

Elon Musk, efsanevi finansçı George Soros’un Tesla’daki mütevazı hissesini sattığını açıklamasından birkaç gün sonra Twitter’da 92 yaşındaki milyarderin insanlıktan nefret ettiğini iddia etti.

Musk’ın açıklamaları Soros’un etnik kökeninden bahsetmese de benzetmesinin altında milyarder finansçının geçmişini de hedef aldığı düşünülüyor.

Musk, Twitter paylaşımında Soros’u Holokost’tan kurtulan Magneto ile karşılaştırdı.

Bir Twitter kullanıcısı Soros’un iyi niyetli olduğunu savununca Musk, “Onların iyi niyetli olduğunu varsayıyorsunuz, değil. Medeniyetin dokusunu aşındırmak istiyor. Soros insanlıktan nefret ediyor” diye yazdı.

Anti-Semitizm olayları ile mücadele eden Anti-Defamation League başkanı Jonathan Greenblatt, Musk’ın yorumlarını eleştirdi ve aşırılık yanlılarını cesaretlendirebileceğini söyledi:

“Soros, dünyadaki sorunların kaynağı olarak anti-Semitik kinayeler kullanılarak aşırı sağ tarafından sık sık destekleniyor. Niyeti ne olursa olsun Elon Musk’ın bu kesimi beslemesini görmek onu Soros’un ‘insanlıktan nefret ettiğini’ iddia eden bir Yahudi süper kötü adamla karşılaştırması, sadece üzücü değil, aynı zamanda tehlikelidir. Soros’a ve Yahudi cemaatlerine saldırmaya çalıştı.”

Greenblatt’ın tweet’ine yanıt olarak Musk kendi tweet’iyle yanıt verdi ve “Hey beni karalamayı bırak” diye yazdı.

Musk ayrıca Twitter’da “Bu gönderi için özür dilerim; ancak Magneto’ya gerçekten haksızlık oldu” dedi.


Yorum Yazın