Bir Pandemi Klasiği!

"Ele verir talkını, kendi yutar salkımı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Ele verir talkını, kendi yutar salkımı”
Abone ol
Vatandaşlara sürekli olarak koronavirüse karşı uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde ortaya çıkan fotoğrafına eleştiri yağdı. Eleştirilerden Bilim Kurulu da payını aldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her fırsatta koronavirüs salgınına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Koca, hem kameralar karşısında hem de sosyal medya hesabından sürekli olarak sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtmekte.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında restoranlar ve kafeler yaklaşık 1 yıldır faaliyetlerine kısıtlı bir şekilde devam ediyor. Hafta içi işe gitmek zorunda kalan vatandaşlara hafta sonu ise sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 

Esnaf ve vatandaş uygulanan kısıtlama kararlarından mağdur oluyor. 

İçişleri Bakanlığı ise 1 Aralık 2020'de yayınladığı Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında – Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgesi gereği, cenaze namazlarına vefat edenlerin yakınları dahil 30 kişiden fazla kişinin katılmasını yasaklamıştı. 

Vatandaşlara sürekli olarak koronavirüse karşı uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde ortaya çıkan fotoğrafı büyük eleştiri konusu oldu.

Esnaf ve vatandaş yasaklardan dolayı mağdur olurken, binlerce kişinin mesafeye dikkat etmeksizin cenaze törenine katılmasına tepkiler büyüyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Her fırsatta koronavirüs uyarılarında bulunan Koca'nın, kendisinin ve partisinin kurallara uymaması gündem oldu. 

Vatandaşlar, Fahrettin Koca'nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı kalabalık cenaze törenine karşı isyan etti.

Yönetmen Murad Çobanoğlu, Koca'ya "Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” diye seslendi.

"OLAN SİZE OLACAK"

Ahmet Hakan da bugün kaleme aldığı köşe yazısında Bilim Kurulu'na uyarıda bulundu. 

İlgili bölüm şu şekilde:

"Sayın Bilim Kurulu üyeleri...

Şu pandemi denilen belalı sürecin en başından beri...

Çok büyük hizmetler verdiniz. Önemli uyarılarda bulundunuz. Önemli kararlar aldınız. Çok önemli işler yaptınız.

*

Ama artık biraz durma zamanı Sayın Bilim Kurulu üyeleri.

Bir durun artık Sayın Bilim Kurulu üyeleri

*
- Durun! Çünkü millet... Bazı ortamlardaki olağanüstü mesafesizlikleri gördükçe... Sizin ağzınızdan “maske-mesafe” tekerlemesini duymak bile istemiyor.

*

- Durun! Çünkü millet... Otel lokantalarındaki keyfi gördükçe... “Kısıtlamalar hemen kalkamaz” tarzı açıklamalarınızı muazzam bir öfkeyle karşılıyor.

*

- Durun! Çünkü millet... Kayak otellerindeki durumu gördükçe... Mutasyon adlı öcüyle ilgili tüm söylediklerinizi masal dinler gibi dinliyor.

*

- Durun! Çünkü millet... Psikolojik olarak bunalıma girdikçe... Bütün öfkesini ve bütün stresini “Mekânlar hemen açılamaz” diyen sizden çıkarmaya çalışıyor.

*

Kısacası...

Eğer durmazsanız.

Herkes kendini kurtaracak, olan size olacak."


 


Yorum Yazın