Ekşi Sözlük yeni kurallarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekşi Sözlük yeni kurallarını açıkladı
Abone ol
Geçen ay BTK tarafından erişime engellenmişti. Erişim engellinin hala kalkmadığı platformda yöneticiler tarafından yeni kurallar açıklandı.

Türkiye'nin en popüler platformlarından biri olan Ekşi Sözlük 21 Şubat 2023 tarihinde BTK kararıyla erişime engellenmişti. BTK'nın sorgu sayfasında platformun engellenme nedeni olarak "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir." ifadesi bulunuyor.

Platformun yöneticileri tarafından yapılan açıklamalara göre açılması için hukuki süreçler hala devam etmektedir. Bu süre zarfında Ekşi Sözlük yöneticileri tarafından yeni sözlük kurallar açıklandı

Ekşi Sözlüğün yeni kuralları ise şöyle:

1- Bir kullanıcının başlık açması, yazar olduktan sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry'i tamamlamadıkça mümkün olmayacak. Bu kriter sebebiyle çaylaklar da başlık açamayacak.  

2- Her ne sebeple olursa olsun çaylak edilen yazar, çaylaklık süresi bittikten sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry'i tamamlamadıkça başlık açamayacak.

3- Hukuka aykırılık sebebiyle entry'si silinen yzar 1 ay boyunca başlık açamayacak

4- Başlık açma kuralını sağlayamayan yazarların entry'leri gündem algoritmasına etki etmeyecek.

5- Belirlenen kriterler sebebiyle başlık açamayan ve gündem algoritmasını etkileyemeyen yzarların hukuka aykırılık sebebiyle entry'lerinin silinmesi halinde, 6 aylık süreye silinen entry başına 1 ay eklenecek. 


Yorum Yazın