İstanbul Maratonu’nun basın toplantısında

Ekrem İmamoğlu’na spor ve siyaseti birleştiren soru: “Siz 100 metreci misiniz, maratoncu musunuz?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
5 Kasım’da koşulacak Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Siz 100 metreci misiniz, maratoncu musunuz?” sorusu soruldu. İmamoğlu, “Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusuyum. Ama prensipleri, hayattaki ve siyasetteki duruşuyla da asla vazgeçmeyecek bir maraton koşucusuyum.” şeklinde yanıt verdi.

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olan İstanbul Maratonu’nun 45.si, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında büyük bir coşku ve gurur içerisinde düzenlenecek.

Etkinliğin basın toplantısı bugün gerçekleştirilirken toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamaoğlu, Türkiye İş Bankası Müdürü Hakan Aran, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur yer aldılar.

Etkinliğin soru - cevap bölümünde spor yazarı ve yorumcu Bağış Erten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir soru yöneltti.

Konuyu sportif alandan çıkararak siyasi alana çektiğini belirten Erten’in sorusu şu şekildeydi:

“Maraton siyasetçilerin çok kullandığı bir metafordur. Can Yücel de Deniz Gezmiş’i en iyi 100 metreyi koşan 100 metreci olarak tanımlar. Siz 100 metreci misiniz, maratoncu musunuz?”

Ekrem İmamoğlu sporda nasıl birisi olduğunu şöyle anlattı:

“Sırtını asla arkadaşlarına dönmeyecek bir bakışı olan kaleciyi gibiyim siyasette. Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusuyum. Ama prensipleri, hayattaki ve siyasetteki duruşuyla da asla vazgeçmeyecek bir maraton koşucusuyum.”


Yorum Yazın