İmamoğlu, Glasgow yolcusu

Ekrem İmamoğlu, BM'nin düzenlediği İklim Değişikliği Konferansı'na katılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem İmamoğlu, BM'nin düzenlediği İklim Değişikliği Konferansı'na katılacak
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) katılacak. Glasgow'da düzenlenen organizasyonda İmamoğlu, İstanbul'u temsil edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Glasgow'da düzenlenen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na, BM ve C40’ın davetlisi olarak katılacağını duyurdu. İmamoğlu, iki ayrı panelde konuşma yaparak İstanbul'u temsil edecek.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ongun şunları söyledi:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Glasgow'da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi’nde, BM ve C40'ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul’u temsil edecek."
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik gerekçesiyle katılmamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik gerekçesiyle katılmadığı İklim Zirvesi'ne Ekrem İmamoğlu'nun katılması dikkatleri çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roma’da düzenlenen G20 zirvesinin ardından İskoçya’nın Glasgow kentindeki COP26 iklim zirvesine geçmesi bekleniyordu. Erdoğan, Roma'da dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplmış ve İklim Zirvesi'ne katılmama sebebinin istenilen güvenlik önlemlerinin sağlanmaması olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin soruya şu şekilde yanıt vermişti:

"...Taleplerimiz yerine getirilmeyince biz de Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Nihayetinde bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi. Biz milletimizin itibarını korumakla mükellefiz. Hiçbir yerde ülkemizin saygınlığına, izzetine halel gelmesine müsaade etmeyiz."

 

 


Yorum Yazın