Eğitim Bir Sen, Atilla Uras Lisesi'ndeki "Ramazan kuralları" talimatına destek çıktı, Eğitim-Sen'den tepki geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Bir Sen, Atilla Uras Lisesi'ndeki "Ramazan kuralları" talimatına destek çıktı, Eğitim-Sen'den tepki geldi
Abone ol
"Bu yaşanılanlar tesadüfi değildir. Eğitimde 20 yıldır sürdürülen kadrolaşmanın, eğitimin laik, bilimsel eğitim ilkesinin yok edilmesinin, kamusal, parasız eğitimin tamamen ortadan kaldırılmasının da birincil sorumlularıdır"

Memur-Sen, Atilla Uras Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilere kantin dışında yemeğin yasaklanmasına destek vererek, "Tebrik ediyor, kendisine karşı yapılmak istenen medya lincine karşı yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" açıklamasını yaptı. Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Özer Tuncer ise söz konusu açıklamaya tepki gösterdi. 

İstanbul Maltepe’de bulunan Atilla Uras Lisesi’nde oruç tutmayan öğretmen ve öğrencilere kantin dışında yemeğin yasaklanmasına iktidara yakın olduğu bilinen Memur-Sen destek verdi. Okulu ziyaret eden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz sosyal medya hesabından, "Oruca ve oruçluya saygı göstermek, oruçlu olanın yanında yiyip içmemek, batı toplumlarında bile örneklerine şahit olduğumuz, bize ait bir değerimiz ve güzelliğimizdir. Ramazan ayında bu güzel davranışı, okul içinde ve okul dışında gençlerimize de kazandırmak idareci ve öğretmenlerin görevlerindendir, müfredatımızda da vardır. Maltepe Atilla Uras Anadolu Lisesi Müdürü Ulvi Ziya Akbaba, öğretmen ve personeline, milletimize ait değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımak adına anlamlı, bir o kadar da öğretici, örnek bir yazı yazmıştır. Tebrik ediyor, kendisine karşı yapılmak istenen medya lincine karşı yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Umarım her fırsatta dini değerlere saldırmayı alışkanlık haline getirenler de bu güzelliklerden nasiplenir" yazdı. 


Yorum Yazın