Edirne'de 41 derece sıcakta, halk 48 saat susuz kalacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne'de 41 derece sıcakta, halk 48 saat susuz kalacak!
Abone ol
Edirne Belediyesi'nin belirli aralıkla düzenlediği su kesintisi festivali yine başlıyor: Halk 41 derecede tam 48 saat susuz kalacak.

Muhalif. - Edirne 

Gündeme sık sık vatandaşların şikayetiyle gelen Edirne Belediyesi, bu kez yine vatandaşları 41 derece sıcakta 48 saatlik su kesintisiyle mağdur etmeye hazırlanıyor. Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada içme suyu şebeke çalışmaları nedeniyle 12 Temmuz Çarşamba günü 48 saat süreyle su kesintisi yapılacağı açıklandı. 8 Ocak tarihinde vatandaşlara arıza sebebiyle 2 gündür boyunca su verilememişti.

Edirne Belediyesinden yapılan yeni açıklamada belirtilenlere göre; devam eden içme suyu şebeke çalışmaları kapsamında 12 Temmuz Çarşamba Günü Saat 08.00’den itibaren Karaağaç ve İstasyon Mahalleleri hariç tüm kentte 48 saat süreyle planlı su kesintisi yapılacağını duyurdu.

Su kesintisinin yapımı tamamlanan 800 mm çaplı Düktil ana boru hattının İçme Suyu ve Arıtma Tesisi’ne bağlanması kapsamında gerçekleştirileceğini belirten Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri şu açıklamayı yaptı:

“Edirne Merkez İçme Suyu Şebekesi Yapım İşi kapsamında yapımı tamamlanan 800 mm  çapındaki Düktil borunun İçme Suyu Arıtma Tesisleri  ile DM-7 depo bağlantı çalışmaları yapılacağından 12 Temmuz 2023  saat 08.00 den itibaren 48 saat süre ile İstasyon ve Karaağaç mahalleleri dışındaki tüm mahallelerde planlı su kesintisi yapılacaktır. Halkımıza önemle duyurulur.”

Edirne Belediyesi'nden halkın şikayetçi olduğu tek kısım su kesintileri de değil. Yol çalışmalarında da başarısız olan ve halkı mağdur eden belediye vatandaşlar tarafından her gün şikayet ediliyor.

Belediye'nin halkın şikayetlerine karşı detaylı bir açıklama yapması da yüksek sıcakla boğuşan vatandaşların beklentileri arasında.

Vatandaşların 48 saatlik su kesintisine verdikleri tepkiler şu şekilde:


Yorum Yazın