E. Büyükelçi Tugay Uluçevik'ten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na eleştiri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
E. Büyükelçi Tugay Uluçevik'ten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na eleştiri
Abone ol
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan Bakan Dendias ile Atina’da “AB– Türkiye ilişkilerini" görüşmesini eleştiren Uluçevik, "Yunan yetkililerle Türkiye’nin AB ilişkisi konusunu görüşmek onlara hak etmedikleri bir paye vermektir. Diplomaside bize karşı ellerinin güçlü olduğu hissini onlarda yaratmaktır." Yunanistan’a göre pozitif gündem, Türkiye ile karşılıklı çıkar esasına göre iyi komşuluk ilişkileri kurma yolunda bir adım değil, Ege’de aleyhimize yarattıkları oldubittileri sürdürmenin, yenilerini yapmanın; Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta hareketsiz kılmanın vasıtasıdır" görüşünü savundu.

"Yunan DB Dendias 16/4’de Ank’da küstahça meydan okudu. "Biz AB üyesiyiz” diye böbürlendi. DB Çavuşoğlu ona “haddini” bildirdi. Ama, Yunan haddini aşan söylem ve eylemlerini sürdürdü. Türkiye’ye “PONTUS soykırımı iftirası attı. Yine de Sn Çavuşoğlu Atina’ya iade-i ziyaret yaptı."

"Yunan DB Sözcüsü Sn Çavuşoğlu’nun Atina’yı ziyareti öncesinde B.Trakya’da Türk azınlığı bulunduğunu inkâr etti. “Yunanistan, Türkiye ile ilişkilerinin iyileşmesini memnuniyetle karşılar. Uluslararası Hukuka saygı ön koşuldur” dedi. Devletimize saygısızlık etti. Hadlerini aştı."

"Dendias Atina’da DB Çavuşoğlu ile aynı zamanda “AB– Türkiye ilişkilerini görüştüklerini” açıkladı. Yunan yetkililerle Türkiye’nin AB ilişkisi konusunu görüşmek onlara hak etmedikleri bir paye vermektir. Diplomaside bize karşı ellerinin güçlü olduğu hissini onlarda yaratmaktır."

"Yunanistan’a göre pozitif gündem, Türkiye ile karşılıklı çıkar esasına göre iyi komşuluk ilişkileri kurma yolunda bir adım değil, Ege’de aleyhimize yarattıkları oldu bittileri sürdürmenin, yenilerini yapmanın; Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta hareketsiz kılmanın vasıtasıdır."

"AB'nin askıda tuttuğu Türkiye'ye yaptırımlar sayesinde Yunanistan kendini Türkiye'ye karşı diplomaside rahat hissetmektedir. AB, doğrudan Türk - Yunan sorunlarında ve Kıbrıs uyuşmazlığında takındığı Yunan ve Rum yanlısı tutumla çözümsüzlüğe sebep olduğunu artık anlamalıdır."


Yorum Yazın