Düzce'de 5.3 büyüklüğünde deprem!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzce'de 5.3 büyüklüğünde deprem!
Abone ol
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Düzce'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul'da hissedildi.
Haber Videosu

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün açıklamasına göre; Düzce'de derinliği 13.3 kilometre olmak üzere 5,3 büyüklüğünde deprem yaşandı.

İstanbul'da birçok kişi yaşanan depremi hissetti.

Kameralara yansıdı

Düzce'de yaşanan deprem güvenlik kameralarına yansıdı.

Süleyman Soylu: AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamakta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de gerçekleşen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD VE 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

Soylu'nun açıklaması şöyle:

"Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir.

Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Soylu'dan yeni açıklama

Düzce'de gerçekleşen depremde herhangi bir olumsuz durum olmadığını açıklayan Süleyman Soylu,  ekiplerin saha taramasının devam ettiğini açıkladı.

Soylu:

Düzce’de yaşanan depremin ardından ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Bakan Murat Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce merkezli 5 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin inceleme başlattığını bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Merkez üssü Düzce olan ve çevre illerimizden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Düzce'mize ve ülkemize geçmiş olsun."

Düzce Valisi Atay'dan açıklama

Düzce Valisi Cevdet Atay deprem ile ilgili açıklama yaptı. Vali Atay açıklamasında "İlimizde 15.40 sıralarında meydana gelen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Vatandaşlarımızı bir süre soğukkanlı ve tedbirli olmaya davet ediyoruz" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'den açıklama

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı.

Özlü, "Düzce’de az önce meydana gelen depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremle ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı bir süre soğukkanlı ve tedbirli olmaya davet ediyorum" dedi.
 

 

Bir deprem daha!

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5,3 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından saat 15.5'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kocaeli Valiliği'nden açıklama

Kocaeli Valiliği meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle:

"Düzce’de meydana gelen ve Kocaeli başta olmak üzere çevre illerimizde hissedilen depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, can ve mal kaybı olmamasını temenni ediyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun…"

Sakarya Valisi'nden açıklama

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yaptı.

Vali oktay;

"Düzce’de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem İlimizde de hissedilmiştir. Sahada yaptığımız taramalardan ve 112 Çağrı Merkezimize şu ana kadar olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu'dan açıklama

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, sosyal medya hesabında Düzce'de gerçekleşen depremler hakkında açıklama yaptı. Nurlu, depremin ivme değerinin yüksek olduğundan geniş bir alanda hissedildiğini ve artçıların normal seyrinde gittiğini açıkladı.

Nurlu'nun paylaşımı şöyle:

Öncelikle geçmiş olsun. 5.0 büyüklüğündeki Düzce depreminden sonra 4.3 büyüklüğündeki artçı depremde meydana geldi. 5.1 saniye süren depremin ivme değeride yüksek olduğundan oldukça geniş bir alanda da hissedildi. Artçılar normal seyrinde gidiyor dikkatle takip ediyoruz.

AFAD'dan ön değerlendirme raporu

AFAD, Düzce'de gerçekleşen deprem hakkında ön değerlendirme raporu yayımladı Raporu okumak için tıklayın.

Düzce Valisi Atay: 12-13 kişi ayakta tedavi edildi

Düzce Valisi Cevdet Atay bugün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından korkuyla hastanelere başvuran 12 13 kişinin ayakta tedavi edildiğini açıkladı.

Vali Atay şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle Düzcemize ve çevre illerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah’a hamdolsun herhangi bir kaybımız söz konusu değildir. Yıkılan bir binamız söz konusu değildir. Hem sahadaki arkadaşlarımızın tespitleri hem de aramalarımızın neticesinde bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok. Sadece panik ve korku ile bazı vatandaşlarımızın panik halinde hastanelere başvurduğu bilgisi geldi. 12-13 vatandaşımızın ayakta tedavileri yapıldı. Herhangi bir olumsuz durumları olmayıp taburcu olmuşlardır. Şu anda sahada en uzak köy olmak üzere devam etmektedir. Bütün arkadaşlarımız hazır bekliyorlar. Yerel destek ekiplerimiz de hazır hepsi teyakkuzda. Yapı anlamında da ilimiz şanslı şehirlerarasında. Çok geçmiş olsun diliyorum"

Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan depremde yaralanma ve can kaybı olmadığını açıkladı. Yaşanan olay sebebiyle 14 panik atak ve 5 travma tanılı hastanın tedavi edildiğini duyurdu. Bakan Koca, UMKE'nin görev başında olduğunu da belirtti.

3,9 büyüklüğünde bir deprem daha

AFAD'ın açıklamasına göre.; Düzce'de derinliği 11.21 kilometre olmak üzere 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Yorum Yazın