Oscar out, festivaller in!

Dünyanın en prestijli film festivalleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en prestijli film festivalleri
Abone ol
Herkes gibi sinema severleri de yakından etkileyen pandemi yüzünden geçtiğimiz yıllarda istenilen etkiyi yakalamasalar da, dünyanın en prestijli film festivalleri 2022'de yeniden sinema severlerle buluşacaklar.

En ses getireni olarak Oscar törenleri yani Akademi ödülleri sinemanın önemli bir kriteri olarak görülse de , gerçek sinema tutkunları için önemli olan film festivalleri ve festival filmleridir. Festival filmlerini takip etmek böylesi bir seyirci kitlesi için olmazsa olmazdır. Eğer siz de özellikle bu sene Oscar Ödül töreninde yaşanan şiddetten son derece rahatsız olanlardansanız, asla tek bir törene mahkum değilsiniz. 

 İşte dünyanın en önemli festivallerinden bir kaçı. 

-Avrupa'daki en önemli film festivallerinden biri olarak görülen Cannes Film Festivali her yıl genellikle mayıs ayında düzenleniyor. Ortalama 20 filmin yarıştığı festivalde büyük ödüle "Altın Palmiye" adı veriliyor.

 

-Son derece prestijli bir festival olan Venedik Uluslararası Film Festivali 2022 yılında  Eylül ayında gerçekleşecek. 

-Moskova uluslararası film festivali 1959'dan beri düzenlenen, Sovyetler birliği'nden rusya'ya miras kalan güzel organizayonlardan biridir. 2022 yılında savaş ortamında olmaları nedeniyle ertelenmiştir. 

-1946'dan beri İsviçre'de düzenlenen Locarno Film Festivali, ağustos ayında sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edilir. 

-Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Çek Cumhuriyeti'nin Karlovy Vary şehrinde düzenlenen film festivalidir. Festival, dünyanın en eski film festivallerinden biri ve Orta ve Doğu Avrupa'nın da önde gelen film etkinliklerinden biri olarak kabul edilir.

-75. Uluslararası Edinburg Film Festivali 12-20 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek.

-Berlinale polarak da bilinen Berlin Film Festivali, dünyanın en saygı duyulan ve bilinen film festivalleri arasında yer alır. 

 

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Adana'nın tanıtımına ve ülkemizde sinema sanatının gelişimine önemli katkı sağlıyor. bu sene 29.su düzenlenecek festivalin tarihi 12-18 Eylül 2022 olarak açıklandı.

 


Yorum Yazın