Hepsi birbirinden farklı

Dünyanın en ilginç 7 oteli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın en ilginç 7 oteli
Abone ol
Her gece film şöleni, deniz altında muhteşem anlar, kuzey ışıkları ve daha birçok keyifli anlar için bu otellere göz atmak isteyebilirsiniz. Muhteşem detayları ile beraber Dünyanın en ilginç 7 oteli…

Filmlerdeki gibi: Best Western Movie Manor, Monte Vista/Colorado

ABD’nin Colorado eyaletinde, Monte Vista şehrinde bulunan Best Western Movie Manor, dünyanın en ilginç otelleri yazımızın ilk adresi. Otelin eski bir arabalı sinemayı gören odalarında kalanlar, gün batımının ardından mahremlerine çekildiklerinde, her gece perdeye yansıtılan başka bir filmi izleyebiliyorlar. Great Sand Dunes Milli Parkı ve Rio Grande Ormanı arasındaki bölgede kalan otelde odaların her biri, adını bir film yıldızından alıyor. Her akşam iki ayrı perdede iki farklı filmin gösterildiğini, odanızın hangi perdeyi göreceği konusunda seçimin size kaldığını ve bu düzenin her yıl mayıs ortasından eylül ortasına kadar sürdüğünü hatırlatalım. 

Suyun altında: Atlantis the Palm, Dubai

Bu defa biraz lükse kaçıyoruz ve Dubai’ye, meşhur Atlantis the Palm’a gidiyoruz. Palm Jumeirah’ın ucunda konumlanan otelin meşhur su parkları, akvaryumu, 1.539 odası hakkında bir şeyler duymuş, okumuş veya oteli bizzat ziyaret etmiş olabilirsiniz. Dünyanın en ilginç otel odalarından dem vurduğumuz bu yazıda, Atlantis the Palm’ın su altına gizlenmiş iki odasından söz edeceğiz. Özel bir asansöre ve havalandırma sistemine sahip bu lüks su altı süitler tavandan tabana, binlerce deniz canlısını görebilecek şekilde tasarlanmış. Otelin geri kalanında sunulan olanaklar neredeyse sınırsız.

Kuzeyin büyüsü: Golden Crown Levin Iglut, Levi/Finlandiya

Kuzey ışıklarının çarpıcı atmosferine cam bir fanusu andıran iglolardan şahitlik ettiğinizi hayal edin. Finlandiya’nın tatil beldesi Levi’ye yaklaşık 10 km mesafedeki Golden Crown Iglut’ta bulunan 18 iglonun her birinde kahvaltı kitleriyle dolu birer mini mutfak, banyo ve en iyi aurora borealis manzarası için ayarlanabilen başlıklı yataklar yer alıyor. Buzlanmayı önlemek üzere yalıtılan ve içten ısıtılan camlar sayesinde manzaranız sekteye uğramıyor. Dünyanın en ilginç otelleri arasındaki Golden Crown Levin Iglut’a gittiğinizde size kalan anın, gökyüzünün ve yıldızların tadını çıkarmak oluyor. 

Yüzen otel: Manta Resort, Zanzibar

Berrak sularla çevrili bu uzak ada-otelin su altı odasının kocaman pencereleri size renkli resif balıklarıyla birlikte uyandığınız sabahlar vadediyor. Geceleri balık ve ahtapotların ilgisini çekmek için pencere altındaki spot ışıklarını yakmak keyifli bir deneyim vadedebilir. Manta Resort’un deniz seviyesindeki bir üst katında standart bir oda ve banyo; daha da üstte, çatı katında ise gündüzleri güneşlenmek, geceleri yıldızları seyretmek üzere muazzam bir veranda bulunuyor. Dünyanın en ilginç otelleri arasındaki Manta’dan çıktığınızda kaplıcalara gidebilir, tüplü dalış deneyebilir veya kendinizi vahşi doğaya bırakabilirsiniz. 

Kütüphane yataklar: Book and Bad, Tokyo

Tokyo’daki Book and Bad’deki odalar ilk bakışta eski bir kitapçıyı andırıyor. Konaklayan misafir basit bir kitaplığı kaydırarak açtığında ortaya çıkan mütevazı yatak, okuma lambası ve priz, işleri tamamen değiştiriyor ve ortaya tatlı bir huzur vadeden, sofistike bir okuma köşesi çıkıyor. Odalar bu denli basit tasarlanmış olsa da kesinlikle kasvetli yahut klostrofobik değil. Otelden çok bir hostel olarak niteleyebileceğimiz Book and Bad Tokyo’da banyolar ortak ve haliyle konaklama maliyeti de görece düşük. 

Gizemli bir mağara: Kokopelli’s Cave, Farmington/New Mexico

Kokopelli’s Cave, adını bundan yüzlerce yıl evvel yerliler tarafından duvarlara çizilmiş, enstrüman çalan bir figürden alıyor. La Plata Vadisi yakınlarındaki mağarada yüzeyin 70 metre altında yer alan 1.700 metrekarelik bir alan sizi bekliyor. Kuşkusuz dünyanın en ilginç otelleri arasında bulunan Kokopelli’s Cave’in odaları bir mağaradan beklenmeyecek ölçüde konforlu ve vaatkâr. Bu sıra dışı yere yolunuz düşerse çöl manzarasına bakan balkonun keyfini çıkarmayı; Chaco Kanyonu’nu ve Mesa Verde Milli Parkı’nı görmeyi ihmal etmeyin. 

Trenden otele: Santos Express, Mossel Bay/Güney Afrika

1920’lerden kalan ve Santos Plajı yakınlarına park edilen bir yolcu treni olan Santos Express, bugün dünyanın en ilginç otellerinden biri olarak konaklama hizmeti veriyor. Otel dört ayrı vagonda okyanus manzaralı, ortak banyolu bir bölümde; beşinci vagonda 16 yataklı, ranzalı bir bölümde ve son olarak Honeymoon Caboose bölümünde özel banyo ve nefis bir verandayla misafirlerini ağırlıyor. Santos Express’in iki de Royal süiti var. Bu eski trende konaklamak isteyenler balinaları, tüplü dalış ve sörf gibi aktiviteleriyle ünlü bir mavi bayraklı plaj olan Santos Plajı’nın heyecan verici atmosferini de deneyimleyebilir. 


Yorum Yazın