Dünya Kupası töreninde futbolcuyu zorla dudaklarından öpmüştü: Rubiales hakkında karar verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kupası töreninde futbolcuyu zorla dudaklarından öpmüştü: Rubiales hakkında karar verildi
Abone ol
Dünya Kupası töreni sırasında bir milli futbolcuyu zorla dudaklarından öpmesiyle tepki çeken İspanya Futbol Federasyonu eski başkanı Luis Rubiales'in, cinsel saldırı suçlamasıyla çıktığı ilk açık duruşmada, hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Rubiales, futbolcu Jenni Hermoso'ya 200 metreden fazla yaklaşamayacak.

Madrid'deki ulusal mahkeme cinsel saldırı ve zorlamaya ilişkin suç duyurusunu değerlendirirken, savcılar uzaklaştırma kararı verilmesini talep etmişti.

İspanya Futbol Federasyonu eski başkanı duruşma sırasında Jenni Hermoso'nun öpülmeye rızası olduğunu söyleyerek kendisini savundu.

Haftalarca direndikten sonra İspanya Futbol Federasyonu başkanlığından, geçen hafta istifa etmek zorunda kalan Rubiales, Cuma günü kapalı görülen duruşmada hakkındaki iki cinsel saldırı suçlamasını da reddetmişti.

33 yaşındaki milli futbolcu Hermoso ise başından beri böyle bir davranışa rızası olmadığında ısrar ediyor.

Savcılık, Madrid'de görülen duruşmada hakim Francisco de Jorge'den, Rubiales'in, futbolcu Hermoso'ya 500 metreden fazla yaklaşmaması ve irtibata geçmemesine hükmetmesini talep etmişti.

Hakim bu talebi kabul etti ancak mesafeyi 200 m olarak belirledi ve soruşturma sürerken Rubiales'in oyuncuyla temas kurmaması gerektiğine hükmetti.

Rubiales'in 15 günde bir hakim karşısına çıkması yönündeki talep de reddedildi.

İspanya Kadın Milli Futbol takımı 20 Ağustos'ta İngiltere'yi yenerek Dünya Kupası'nı kazanmış fakat zaferleri Rubiales'in maçtan sonraki tören sırasındaki kutlamalar ve tören sırasındaki davranışlarının gölgesinde kalmıştı.

Cuma günkü duruşmaya beyaz gömlek, siyah takım elbise ile gelen Rubiales, hakim tarafından 45 dakika sorgulanmıştı.

Rubiales, futbolcu Hermoso'nun başını iki eliyle tutup dudaklarından öptüğü olayın karşılıklı ve rızaya dayalı olduğu savunusunu sürdürmüştü.

Jenni Hermoso'nun avukatı Carla Vall mahkeme önünde yaptığı açıklamada "Toplumsal değişim ve yasalarda yapılan değişiklikler sayesinde Rubiales'in davranışlarına hiç bir şekilde rıza gösterilmediğini kanıtlayabiliriz" demişti.

İspanya'nın solcu hükümeti, 2016 yılında yaşanan korkunç bir toplu tecavüz olayında sanıkların beraat etmesi ardından sonra son iki yıl içinde "rıza" kavramını çok daha net tanımlayacak yasal değişiklikler yaptı.

Yasa "Sadece Evet Evet Demektir" ilkesini temel alıyor ve bu durumda rızasız bir öpme cinsel saldırı kapsamına girebiliyor.

Dolayısıyla hakim şikayet hakkında dava açılmasına karar verirse Rubiales suçlu bulunabilir ve para hatta hapis cezasına çarptırılabilir.


Yorum Yazın