Dr. Kayhan Yıldırım'ın kitabı "İstediğini Alma Sanatı" çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Kayhan Yıldırım'ın kitabı "İstediğini Alma Sanatı" çıktı
Abone ol
Dr. Kayhan Yıldırım'ın "İstediğini Alma Sanatı" adlı yeni kitabı çıktı.

Dr. Kayhan Yıldırım'ın "İstediğini Alma Sanatı" adlı kitabı çıktı.

224 sayfadan oluşan kitap Den İletişim Yayıncılık etiketiyle satışa çıktı.

Bu kitap size nasıl faydalı olacak?

  • Kitabın sonuna geldiğinizde; karşılaşabileceğiniz tüm müzakere durumlarında uygulayabileceğiniz zihinsel modelleri öğrenmiş olacaksınız. Bu zihinsel modeller, tüm hayatınız boyunca gerek iş gerekse özel hayatınızda kullanılabilir nitelikte olacak. 
  • Müzakereye etkin hazırlık yapmayı öğreneceksiniz. Müzakere öncesi hazırlık yapmanın sizin için ne kadar huzur verici bir durum olduğunun farkına varacaksınız. 
  • Tabii işler kimi zaman bizim istediğimiz yönde gelişmeyebilir. Zor koşullar altında da mevcut zihinsel müzakere modelleriniz en büyük yardımcınız olacak. 
  • Sizin uygulayabileceğiniz ya da size uygulanabilecek taktikleri ve stratejileri öğreneceksiniz.
  • Farklı müzakereci tarzları ile görüşme yapmanın stratejilerini öğreneceksiniz.
  • Hepimizin düşebileceği müzakere tuzaklarına karşı hazırlıklı olacaksınız.
  • Fiyat müzakerelerinden en kârlı şekilde çıkacaksınız.
  • Duygusal Zeka’nızı (EQ) geliştirerek başarılı müzakerelerde bulunacaksınız.
  • Müzakerenin psikolojik temellerine hakim olacaksınız.
     

Yazar Hakkında:

Kayhan Yıldırım, Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nda Komite Başkanlığı görevini üstlenerek iş hayatına giriş yaptı. Dışişleri Eski Bakanı İsmail Cem’den aldığı dersler ile Müzakere Becerileri konusunda ilerleme yolunu seçti. 

Birleşmiş Milletler ve Dış İşleri Bakanlığı’nın çeşitli projelerinde görev aldıktan sonra, Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesi için Avrupa Birliği destekli projelerde ‘arabulucu’ ‘eğitmen’ olarak çalıştı. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nde kısa bir dönem görev yapan Kayhan Yıldırım yüksek lisans çalışmasını Sabancı Üniversitesi’nde, Çatışma Analizi ve Çözümü üzerine hazırladı. Müzakere Becerileri ile ilgili sağlam teorik ve uygulama bilgilerini, Sabancı Üniversitesi’nin değerli hocalarından kazandı. 

Akademik kariyerine Sabancı Üniversitesi’nde başladı. İki yıl Sabancı Üniversitesi’nde öğretim asistanlığı yaptıktan sonra çeşitli üniversitelerde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli projelerde eğitmenlik görevini sürdürdü. 

Okan Üniversitesi’nde ders de vermiş olan Kayhan Yıldırım’ın doktora alanı yine aynı üniversiteden; “Endüstri ve Örgüt Psikolojisi”dir. Doktora çalışmaları halen devam etmektedir.
2004 yılından beri Türk iş dünyasına eğitim vermekte olan Kayhan Yıldırım, şu ana kadar 13 binin üzerinde kişiye satış, müzakere, güven, etkililik ve verimlilik konularında eğitimler verdi. Halen Türkiye’nin pek çok saygın şirketin hedeflerine ulaşabilmeleri için eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütüyor. 

FranklinCovey ve Brian Tracy International gibi uluslararası eğitim kurumlarında da eğitmenlik ve uygulama liderliği yapmış olan Kayhan Yıldırım, halen kendi eğitim firması olan KY Danışmanlık üzerinden ‘Satış ve Müzakere Becerileri’ eğitimleri veriyor. 

Kitap Önsöz:

Sabah uyandınız… Çok önemli bir toplantıya gideceksiniz. Deneyimli bir şoförseniz, hiç “Aman Allah’ım ben nasıl araba kullanacağım şimdi? Fren hangisiydi, ya gaz?” gibi bir stres kaplar mı içinizi? Hayır tabii ki. 

Çünkü önce bir arkadaşımız ya da bir aile bireyimiz bize araba kullanmayı öğretti. Ya da sürücü kursuna gittik. Belki tüm derslere katıldık belki de kendimize çok güvendiğimiz için, doğrudan sınava girdik. Elimizde muhtemelen etrafı pvc kaplanmış bir sürücü belgemiz var. Sigortamız yapılıyor, kaskomuz var. Hatta cep telefonumuza gerekli tüm navigasyon programlarını yükledik. Şimdi… Stres olacak bir şey var mı? Yok tabii ki. Artık araba kullanmamız otomatikleşmiş halde. Yaptığımız yatırımlar sayesinde gönlümüz rahat, kafamız sakin ve hiç stres yaşamıyoruz. 

Eğer siz de, müzakere ile ilgili stres duymak istemiyorsanız (ilk ben mi konuşayım, sert mi olayım ılımlı mı, eğer teklifimi kabul etmezlerse ne yapacağım vb.), müzakere konusunda gereken yatırımı yapmalısınız. 

Bu kitap, sizi kısa sürede etkili ve başarılı bir müzakereci haline dönüştürmeyi hedefliyor. Kitapta anlatılanları uygulamaya başladığınızda hayattan daha fazlasını alabildiğinizi kendi gözlerinizle göreceksiniz. 

“Hayatta hak ettiğimizi değil, müzakere ettiğimizi alırız.” diyor Dr. Chester L. Karass. Haydi başlayalım...

 

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.


Yorum Yazın