Dopingle suçlanan genç sporcuya olimpiyat vizesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dopingle suçlanan genç sporcuya olimpiyat vizesi
Abone ol
Spor Tahkim Mahkemesi, aralık ayında doping testi pozitif çıkan Rus artistik patinajcı Kamila Valieva’nın Pekin Olimpiyatları'na katılmasına izin verdi.

Pekin Kış Olimpiyatları’nda altın madalya alan ve sonrasında 'doping' suçlamasıyla karşı karşıya kalan Rus artistik patinajcı Kamila Valiyeva hakkında Spor Tahkim Mahkemesi'nden olumlu yönde karar çıktı.

Mahkeme, Valieva'nın olimpiyat oyunlarında yarışmasına izin verdi.

15 yaşındaki Rus sporcu, geçen hafta, aralık ayındaki pozitif çıktığı belirtilen doping testinden önce de sonra da birçok kez test yaptırdığını ve bunların hepsinin sonucunun negatif çıktığını açıklamıştı.

Ne olmuştu?

Uluslararası Test Ajansı (ITA), Valieva'nın 25 Aralık 2021'de St. Petersburg şehrinde düzenlenen Rusya Artistik Buz Pateni Şampiyonası sırasında alınan numunesinde doping tespit edildiğini bildirdi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) yetkilendirdiği İsveç'teki laboratuvarda yapılan testte, yasaklı bir metabolizma düzenleyici madde olan "trimetazidine"ye rastlandığı duyuruldu.

Rusya Dopingle Mücadele Ajansı (RUSADA), test sonucunun bildirilmesinin ardından Valieva'yı geçici süreyle spordan men kararı alırken, sporcunun Disiplin Komitesine yaptığı temyiz başvurusunun ardından men kararı kaldırıldı. Bunun üzerine IOC ve ITA, sporcunun olimpiyatlarda yer almasının engellenmesi için CAS'a başvurdu.


Yorum Yazın