Yiğit Bulut'tan flaş sözler

Dolar 30 lira da olsa TL'de kalan kazanıyormuş...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolar 30 lira da olsa TL'de kalan kazanıyormuş...
Abone ol
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, dolar kurundaki yükselişin etkisini değerlendirerek "Dolar 30 lira da olsa TL'de kalan kazanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Dolar kurundaki yükselişin etkisini değerlendiren Yiğit Bulut, Türk Lirası’nın en güvenilir yatırım aracı olduğunu savundu.

"BABAM CEKETİNİN ASTARINA DOLAR DİKTİ"

Dolarizasyonun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu ve Türkiye’nin geçmişten gelen böyle bir rahatsızlığa sahip olduğunu öne süren Yiğit Bulut, “1977’de babam milletvekiliydi. NATO’ya göreve giderken yanında dolar götürmesi gerekiyor. Dolarlar ceketinin iç astarına diktiler. Milletvekili yurt dışına 100-200 dolar götüremiyor. O zaman da tam tersi bir süreç vardı. 100 dolarla yakalananı hapse atıyorlardı” dedi.

1980’den sonra Türkiye’de hızlı bir dolarizasyon süreci başladığını belirten ve “1980 darbesinden sonra, bence bu bilinçli olarak yapıldı” diyen Yiğit Bulut,  “80 darbesinin belki amaçlarından biri buydu. Türkiye’yi öyle bir dolarize ettiler ki hepimiz dolar dolar bakmaya başladık. Dolarla algılamaya başladık. Cumhurbaşkanımız bunu defalarca ifade etti” şeklinde konuştu.

"DOLAR KURU 30 LİRA DA OLSA TL'DE KALAN KAZANIR"

"1980’den 1990’dan 2000’den beri Türk Lirası’nda duruyorsanız Hazine Bono’nuzu hiç satmadıysanız, sürekli bileşik faiziyle birlikte bugün dolar 30 lira olsa sizin getirinizi karşılamıyor." açıklamasında bulunan Yiğit Bulut, şöyle konuştu:

"Çok net söylüyorum. 20 yıldır, 10 yıldır, 30 yıldır TL’ye güvendiyseniz, TL hazine bonosunda kaldıysanız, bunun getirisini değerlendirdiyseniz dolar kaç lira olursa olsun o getiriyi sağlamıyor. En büyük getiri her zaman Türk Lirası’nda"


Yorum Yazın